3 perkara sing bisa nyebabake retensi cairan

amarga kita duwe penylametan cairan
Wektu maca: 8 menit

Akeh wong wonder babagan Apa sing bisa nyebabake retensi cairan?, malah amarga padha pengin ngerti apa sing kudu dilakoni kanggo mbalikke kahanan.

Kasunyatane ana 3 panyebab utama masalah iki, yaiku: inflamasi ing awak, sodium keluwihan lan anane lemak.

Peradangan

Organisme sing inflamasi bisa kedadeyan amarga sawetara alasan, minangka respon awak marang anané trauma, agen utawa penyakit sing nyebabake reaksi inflamasi.

Masalah jinis iki nyebabake akibat sing luwih elek, yaiku awak wiwit nahan cairan lan nandhang bengkak ing sikil, umpamane.

Natrium

Salah siji faktor sing paling mengaruhi Tambah ing penylametan cairan yaiku konsumsi sodium sing berlebihan, mula ora ana sing luwih apik tinimbang ngindhari sabisane.

Tip kasebut ngganti panggunaan uyah karo jamu sing menehi bumbu panganan, ngindhari konsumsi panganan sing dilebokake lan kaleng, lan liya-liyane.

Apa mengkono iku sodium tanggung jawab kanggo luwih penylametan cairan ing awak lan ing jumlah gedhe ngasilake asil mbebayani kanggo kesehatan.

Lemu

konsumsi saka panganan lemu lan keluwihan jaringan adipose iku loro titik liyane saka badhan nemen kanggo wong-wong sing pengin supaya penylametan banyu.

Amarga iki, tip kanggo nyegah konsumsi panganan sing sugih ing lemak jenuh lan trans, sing nambah inflamasi awak, lan milih sing duwe lemak ora jenuh, kayata alpukat lan wiji.

Pembengkakan lan retensi cairan
Pembengkakan lan retensi cairan

Penylametan cairan: Cara nyuda kembung

A penylametan cairan Iki minangka masalah sing bisa nyebabake sapa wae, sanajan luwih umum ing wanita, lan nyebabake pembengkakan awak sing nyebabake masalah sing luwih serius, kayata hipertensi.

Mula, umume golek cara kanggo nyuda bengkak kanthi cara sing paling apik, kayata ngonsumsi teh sing kempis, saéngga njaga kesehatan kanthi sampurna.

Kanggo sinau kabeh babagan ngrampungake penylametan banyu lan carane ngilangi bengkak, tindakake artikel iki nganti rampung!

Obat ngarep kanggo retensi cairan

Pangobatan omah sing paling apik kanggo nyingkirake penylametan cairan, ora ana sangsi, iku teh sing deflate obat ngarep kanggo penylametan cairan.

Ana macem-macem jinis teh sing bisa dipilih kanggo entuk asil sing dikarepake, kayata parsley, dandelion lan teh kembang sepatu, lan liya-liyane.

Cara ngilangi retensi cairan lan bengkak

sampeyan bisa njaluk carane kanggo ngilangke adi penylametan lan bengkak awak liwat sawetara tips dhasar, kayata:

  • Ati-ati karo diet: penting kanggo mangan kanthi bener kanggo nyegah masalah kembung awak, kayata nyuda konsumsi panganan kaleng lan sodium, uga nambah asupan panganan alami, kayata woh-wohan diuretik (semangka, melon)
  • Saluran limfatik mbantu nyuda retensi banyu: nglakokake saluran limfatik minangka salah sawijining strategi paling apik kanggo nyuda cairan keluwihan sing ditahan ing awak, lan bisa ditindakake kanthi tangan utawa nganggo peralatan elektronik tartamtu.
  • Ngonsumsi obat diuretik: ing sawetara kahanan bisa ngatasi penylametan cairan, konsumsi obat-obatan diuretik mbantu banget, kayata hydrochlorothiazide lan furosemide, anggere diresepake dening dokter.

3 pakulinan kanggo ngatasi penylametan cairan

Sawetara pakulinan saben dina, nalika dileksanakake, efektif banget kanggo ngrampungake masalah penylametan cairan, dadi wong-wong mau:

  • Ngonsumsi teh diuretik: jinis teh iki sampurna kanggo nyegah retensi cairan, amarga mbantu ngusir banyu lan racun saka awak, kayata kembang sepatu lan buntut kuda.
  • Olahraga: cara liyane sing apik kanggo nyuda kembung luwih cepet, sing langsung nyumbang kanggo sampeyan nyuda bobot awak kanthi ngilangi cairan sing berlebihan
  • Ngonsumsi paling sethithik 2 liter banyu saben dina: banyu nduweni peran penting kanggo ngurangi cairan sing ditahan ing awak, supaya awak tetep hidrasi lan mbantu ngilangi racun-racun sing nyebabake pembengkakan lan selulit.

Cara ngindhari retensi cairan

supaya sampeyan bisa carane supaya cairan penylametan, ana sawetara tips sing migunani banget lan nggawa kesehatan luwih akeh kanggo awak.

Sing pertama yaiku mangan panganan sing sugih kalium, yaiku mineral kanthi fungsi penting ing awak, kayata ningkatake kesehatan jantung lan nambah jumlah urin sing diprodhuksi lan cairan sing diilangi.

Panganan sing sugih mineral iki yaiku gedhang, melon, banyu klapa, alpukat, kacang ireng, tomat, lan liya-liyane.

Tip liyane yaiku ngindhari konsumsi panganan sing sugih karbohidrat produk olahan, kayata sing duwe tingkat gula dhuwur utawa digawe saka glepung putih, kang nambah glukosa lan jumlah insulin ing getih.

Panganan diuretik uga kudu dadi bagian saka rutinitas saben dina, amarga ngidini nyuda cairan lan racun sing luwih gedhe ing awak, saéngga nyuda bengkak awak, kayata semangka, tèh ijo lan jahe.

Bedane ing retensi cairan vs lemak

Akeh wong sing isih bingung prabédan ing penylametan cairan vs lemak awak, sing minangka kesalahan gedhe, amarga ngilangi bengkak sing disebabake dening cairan ora ateges sampeyan bakal kelangan jaringan lemak.

A lemu awak Iki disebabake dening paningkatan volume sel jaringan adipose, sing bisa uga ana ing wilayah pinggul / weteng, lengen lan pupu, umpamane.

Ing sisih liya, pembengkakan sing disebabake dening retensi cairan disebabake akumulasi cairan sing akeh ing antarane sel.

Dadi, nyuda jumlah cairan iki ora ateges sampeyan ngalami pengurangan volume sel lemak awak.

Carane supaya cairan retensi nalika meteng

Sajrone meteng, salah sawijining masalah sing umume dikuwatirake dening wanita yaiku penylametan cairan, sing nyebabake akeh bengkak ing awak, utamane ing sikil carane supaya cairan penylametan ing meteng.

Sawetara cara kanggo nyegah jinis masalah iki yaiku:

  • Njaga diet seimbang kanthi konsumsi vitamin lan mineral sing dhuwur
  • Ngombe paling sethithik telung liter banyu saben dina
  • Aja tetep ing posisi sing padha nganti suwe
  • Ngurangi konsumsi panganan sing nyebabake penylametan cairan, kayata kopi, soft drink, cookie, luck, coklat, lan liya-liyane

Napa kontrasepsi nyebabake retensi cairan

Panganggone kontrasepsi nyebabake retensi cairan lan bisa mimpin kanggo nambah nganti 5 kilos ing wanita, akeh kilos iki njedhul amarga penylametan cairan.

Iki kedadeyan amarga anané hormon ing pil lan luwih dhuwur konsentrasi saka wong-wong mau, sing luwih penylametan net.

Cara ngilangi retensi cairan sing disebabake dening kontrol lair

Wanita sing nggunakake kudu ngerti carane ngilangi retensi cairan sing disebabake dening kontrol lair lan bisa mangan panganan kanthi sifat diuretik kanggo nyuda resiko penylametan cairan.

Sawetara iku woh-wohan kaya semangka lan melon, uga sayuran ijo lan godhong, kayata bayem lan celery, contone.

Menstruasi lan retensi cairan

Dina sadurunge kedadeyan haid lan retensi cairan ngasilake paningkatan gedhe ing produksi progesteron, sing ngasilake paningkatan penylametan cairan, sing katon ing wilayah weteng lan dodo.

Nalika aliran menstruasi diwiwiti, ing tangan liyane, tingkat progesteron mudhun, lan iki nyuda pembengkakan awak ing wanita.

Cara nyuda retensi cairan sajrone menstruasi

Ana sawetara cara kanggo nyegah masalah retensi banyu sajrone menstruasi, carane ngurangi retensi cairan nalika haid iki kasus konsumsi vitamin E, nutrisi penting kanggo maksud iki.

Sampeyan bisa nemokake vitamin E ing panganan kayata wiji lenga (kacang lan kacang), lenga zaitun lan alpukat, lan liya-liyane.

Cellulite lan penylametan cairan

A penylametan cairan iku salah siji saka nimbulaké utama kanggo emergence utawa worsening saka cellulite lan penylametan cairan, lan asring nyebabake irregularities kulit sing padha karo selulit.

Mulane, nyuda penylametan banyu lan pembengkakan awak njamin nyuda ing jinis masalah iki.

Apa penylametan cairan nyebabake hipertensi?

Ya, salah siji saka akeh masalah sing bisa disebabake penylametan cairan yaiku tekanan darah tinggi utawa hipertensi penylametan cairan nyebabake hipertensi.

Apa obat kanggo retensi cairan?

Ing pasar, ana obat kanggo retensi cairan sing biasane dituduhake kanggo ngurangi penylametan cairan, nanging kabeh kudu diwenehake dening dokter, kayata:

  • Furosemide
  • hidroklorotiazid
  • spironolakton

Apa tambahan kanggo penylametan cairan

Os tambahan penylametan cairan bisa dadi sekutu penting ing ngurangi ing penylametan cairan lan abuh awak.

Dadi ing kene kita bakal nggawa sampeyan 3 tips kanggo suplemen kualitas dhuwur kanggo sampeyan milih sing bakal dikonsumsi saben dina kanggo ngatasi masalah kasebut.

Lipo 6 ireng

Sing siji suplemen kondhang kanggo potensi sawijining thermogenik, nanging uga mbantu nglawan bengkak sing disebabake penylametan cairan ing awak, sing penting kanggo sapa wae sing pengin model awak.

Lipo 6 ireng tuku
Lipo 6 ireng tuku

viper ireng

O Viper Ireng iku uga penting banget kanggo efek ing ngurangi ngarsane saka cairan awak lan mudun awak dadi gedhe.

Black Viper Tuku
Black Viper Tuku

Mamba ireng

Tambahan iki dikenal kanggo daya dhuwur ing nglencerake kanggo sing luwih gedhe ngobong lemak fungsi awak, nanging uga nduweni peran penting ing ngurangi penylametan cairan lan abuh awak.

mamba ireng tuku
mamba ireng tuku

Neraka

Wong-wong sing wis nandhang saka dadi gedhe awak lan Tambah ing cellulite amarga penylametan banyu luwih duwe ing Hellfire siji opsi liyane Highly efisien tambahan kanggo ngatasi masalah.

tuku neraka
tuku neraka

Apa diuretik sing paling apik kanggo nahan cairan?

xpel

Nalika subyek punika diuretik kualitas dhuwur kanggo ngurangi jumlah cairan awak, ora ana sangsi sing diuretik paling apik kanggo penylametan cairan kabeh iku Xpel.

Iki mbantu ngilangi cairan sing berlebihan ing awak, sing bakal mbantu nyuda bengkak awak sing ana ing awak.

Xpel Tuku
Xpel Tuku

Apa teh kanggo penylametan cairan

Sapa sing pengin nyuda penylametan cairan kanthi cara sing luwih alami, ing teh penylametan Cairan minangka pilihan sing apik kanggo iki lan ana sawetara sing duwe diuretik sing kuat banget, kayata parsley, mackerel lan waru, sing paling misuwur ing antarane.

Panganan apa sing nyebabake retensi cairan

Akeh wong sing pengin ngerti panganan apa sing nyebabake retensi cairan, kalebu sing ana ing diet kita saben dina, kang nimbulaké Tambah ing penylametan cairan.

Ing ngisor iki dhaptar sing duwe asil paling ala kanggo bengkak awak amarga awak nahan cairan luwih akeh:

  • Sosis kayata sosis lan bologna   
  • kaleng
  • Beku   
  • Fritters
  • Panganan sing sugih sodium kayata panganan cemilan lan mie instan
  • Panganan sing akeh gula lan lemak, kayata coklat, es krim, lan cookie
  • Panganan cepet
  • Omben-omben alkohol

Kesimpulan

Nalika sampeyan ndeleng, ing penylametan cairan Iki minangka masalah umum ing urip akeh wong, sing pengin ngrampungake kanggo nyuda bengkak awak lan masalah kayata selulit.

Ing teks iki, sampeyan sinau babagan tips sing paling penting kanggo nyuda pembengkakan awak kanthi efisien, liwat konsumsi teh, suplemen utawa malah obat-obatan, saliyane nggunakake kabiasaan sehat.

Apa sampeyan seneng karo artikel dina iki babagan penylametan cair: Carane nyuda bengkak?

Babagan Penulis Posting