Minggu, 4 Desember 2022
Promoção Suplementos Mais Baratos
InicioNutrisi kanggo binaragaTemokake 7 panganan kanggo bocah sing bisa digunakake dening praktisi ...

Temokake 7 panganan bocah sing bisa digunakake dening binaraga!

- Iklan -
Wektu maca: 8 menit


Aku yakin sampeyan duwe jinis omah nalika isih bocah. Nalika isih bocah, panganan kaya bocah (mesthi!), Bisa mangan omong kosong sajrone awan, kayata kacang sele, yogurt manis, omben-omben coklat, lsp.

Lan yen aku ngandhani yen sampeyan, minangka binaragawan sing golek target, sampeyan uga bisa entuk manfaat saka sawetara panganan bayi iki, apa sampeyan bakal yakin? Umume ora percaya lan akeh sing bakal ngipat-ipati aku, nanging sing sejatine yen digunakake kanthi becik, bisa dadi bagean saka rutinitas mangan.

Lan pancen kaya sing dakkarepake kanggo sampeyan ing artikel iki! Cara masang sawetara panganan sing dianggep "omong kosong" ing rutinitas mangan lan njupuk kauntungan kanggo mupangat kanggo asil binaraga.

Yen ide iki sampeyan edan lan ora ana logika apa wae, luwih becik diwaca lan ngerti kepiye sampeyan bisa nggunakake "panganan bocah" kanthi maksimal lan isih bisa ngasilake asil estetika lan kinerja sing apik.

Mengko?

Panganan saka bocah nganti diwasa

Panganan bocah ora liya yaiku panganan sing ditujokake kanggo kabutuhan bocah. Nanging, kira-kira, iki minangka sumber mikro lan makroutri sing uga dibutuhake wong diwasa.

Mikir kaya ngono, panganan kasebut ora liya kalebu panganan sing biasane diperkaya karo jinis pemasaran sing nggawe bocah luwih trima. Contone: Wong diwasa ora mikir yen nggunakake yoghurt kanthi label putih sing nyebutake "yoghurt stroberi", nanging bocah duwe panrima sing ora diragukan, sing bakal nggawe pahlawan super ditarik ing kemasan, nggawe produk kasebut luwih apik.

Nanging, ana panganan lan diet, strategi lan strategi, metabolisme lan metabolisme sing kudu dipertimbangkan sadurunge mikir babagan mangan panganan kasebut saka bocah-bocah. Amarga, kanthi ngerteni poin kasebut, kita bisa ngusulake cara sing cerdas kanggo nggunakake, nggawe pikiran sampeyan entuk manfaat lan, uga fisik sampeyan.

Dadi, iki kalebu sawetara conto panganan bocah sing bisa digunakake ing wektu tartamtu lan jinis wong tartamtu. Lan, kepiye sampeyan cocog dadi siji utawa luwih klompok kasebut?

1- Sereal sarapan

sereal sarapan bocah

Sereal sarapan bisa dianggep minangka panganan bocah, sanajan ana akeh pilihan kanggo wong diwasa, kayata granola, sereal serat, lsp. Iki minangka opsi paling variabel sing bisa ngemot jumlah gula sing luwih utawa kurang, bisa uga ora ngemot gluten, bisa uga ora ngemot sawetara jinis buah ing antarane varietas liyane.

Nanging yen sampeyan nyebutake sereal sarapan, kita langsung mikir cincin buah, serpih jagung, bola coklat lan liya-liyane, apa ora? Ya, bisa digunakake kanggo sawetara kasus, amarga serat kurang saka diet, kurang lemak lan sawetara gula sederhana minangka ciri utama.

Contone, wong sing angel mangan asring bisa entuk manfaat saka sarapan sing ngemot sereal iki sing bakal cepet dicerna lan ora bakal ngganggu sarapan sabanjure. cemilan. Aplikasi liyane sing apik yaiku ing wektu sawise latihan, ing ngendi kita bisa ngonsumsi gula sing luwih gampang. Wong sing butuh kepraktisan uga bisa entuk manfaat saka konsumsi sereal iki kanthi moderat utawa sanajan sampeyan ana ing watesan kalori sampeyan bisa milih sawetara opsi tanpa gula, amarga ana sawetara serpihan jagung kaya iki ing pasar.

Sereal iki bisa uga cocog kanggo ectomorphs, amarga kapadhetan energi sing apik lan bisa dicampur karo susu utawa yoghurt (yaiku sumber lipid, karbohidrat lan protein kanthi nilai biologis sing dhuwur, uga vitamin lan mineral), kanthi woh-wohan lan uga karo bubuk protein.

Temenan, wong sing ngupaya watesan kalori sing luwih gedhe kudu menehi perhatian marang konsumsi panganan kasebut, sing dianjurake banget sanajan ing fase mundhak massa otot.

2- Porridges

Bodybuilders, utamané ing Brazil, koyone ngerti mung bubur oatmeal, nanging ana pilihan gedhe kasedhiya ing pasar sing bisa ngganti oatmeal, loro ing fase offseason (nambah ing massa tanpa lemak) lan ing fase reduksi saka persentasi lemak jasmani (nglereni).

Antarane opsi kasebut, kita bisa nyebutake krim beras, sing akeh digunakake ing luar negeri lan ing kene uga. Sekul ora liya glepung beras, sing bisa diowahi dadi bubur. Secara harfiah kaya mangan sega, nanging amarga ora ana serat dietary lan kontak enzim sing luwih gedhe ing saluran pencernaan, luwih cepet pencernaan. Semono uga bubur sing digawe saka tepung jagung (maizena). Loro-lorone bisa gampang digunakake ing nglereni utawa ing bulking.

Krim Beras Anak Yoki

Kanggo sing ing offseason lan butuh asupan energi sing dhuwur, malah opsi sing ngemot gula bisa urip, kayata krim beras rasa, formula bayi (tepung susu, bubur beras karo sereal, bubur buah karo sereal, lan liya-liyane).

Temenan, jumlah panganan kasebut lan cara nyiyapake (kanthi banyu, susu skim, susu sakabeh, omben-omben sayuran, lan liya-liyane) bakal beda-beda miturut kabutuhan nutrisi.

Wektu sing cocog kanggo ngonsumsi bubur kasebut yaiku nalika tangi turu, nalika sarapan, sadurunge latihan (sing ora duwe gula) lan sawise latihan. Sampeyan uga bisa nyampur karo bubuk protein kanggo nambah kepadatan energi lan nilai nutrisi uga.

3- Bubuk kanggo nggawe omben (omben-omben coklat, bubuk rasa stroberi, cappuccino, lsp)

Aku ora pengin Panggenan account sembarang, nanging sing ora ngelingi Ronnie Coleman ing DVD kang njupuk Syntha-6 karo Nesquik®? Ya… Ora mung merek iki, nanging akeh liyane, bisa dadi pilihan sing apik kanggo binaragawan ing periode post-training.

Padha ora luwih saka gula prasaja karo sawetara jenis flavoring. Rumus kasebut meh padha karo fungsi dekstrosa utawa maltodekstrin, yaiku pasokan kanthi cepet energi. Wêdakakêna panyiapan ombèn-ombèn iki, lumrahé ditujokaké kanggo bocah-bocah, duwé mikronutrien tambahan, kayata vitamin lan mineral, sing nambah nilai nutrisi sing luwih apik.

strawberry nesquik

Nggunakake jinis panganan iki ing post-olahraga (luwih becik dicampur karo protein whey), sampeyan bisa entuk manfaat ora mung saka kasedhiyan cepet saka energi, nanging utamané saka dipatèni tingkat dhuwur saka kortisol sing cenderung kedadeyan sajrone periode kasebut.

Nanging, perlu dielingi manawa sawetara formula iki ora mung duwe gula, rasa, vitamin lan mineral, nanging uga susu bubuk (wong sing ora sabar laktosa utawa sing duwe alergi protein susu kudu nggatekake), kopi (kanggo kafein kanggo wong sing sensitif iki bisa dadi masalah) utawa sawetara jinis lemak, sing ora menarik digunakake ing wektu pas latihan.

4- Panganan bayi bocah

Sampeyan ngerti bubur siap-siap karo daging lan mie, kentang karo pitik, sayuran karo daging lan liya-liyane? Ya! Dheweke bisa uga seger, nanging duwe gizi sing akeh.

mesthi Panjenengan diet sampeyan ora bakal ngandelake panganan bayi utawa sampeyan bakal ngrancang mangan karo dheweke. Nanging ing kahanan darurat, bisa dadi bantuan. Upaminipun sampeyan wis dina sibuk, mulih sakdurunge wektu latihan lan ora duwe cukup wektu kanggo nyiyapake soko ... Apa yen sampeyan duwe sawetara pot panganan bayi iki ing ngarep? Mung mbukak lan mangan!

panganan bayi

Utawa, umpamane sampeyan njupuk bis lan akeh wektu ing kemacetan ... wektu mangan sampeyan wis kliwat lan durung tekan omah… Nalika mudhun, bisa uga ngenteni bis sabanjure, ana supermarket ing ngarep sampeyan… Patut entuk kauntungan saka salah siji opsi iki, iya?

Pracaya utawa ora, umume panganan sing bergizi, ora duwe gula sing ditambah, lan sodium ora kepenak, sing bisa narik kawigaten kanggo sawetara wong. Panganan bayi kasebut ora liya ora mung sawetara jinis karbohidrat (biasane kentang, pasta, singkong, utawa beras) karo sayuran (wortel, kacang polong lsp) lan sawetara jinis protein (biasane daging utawa pitik).

Kandungan karbohidrat kasebut relatif luwih dhuwur tinimbang protein, amarga bocah biasane ora butuh protein sing akeh ing pola diet, nanging isih akeh sing ora dikarepake.

Dheweke ora duwe nilai kalori sing dhuwur, mula kita kudu nganggep manawa bathi-biaya kasebut ora narik kawigaten, nanging kaya kasebut, ing kasus yen ora ana alternatif sing apik, bisa mbantu.

5- Kacang polong

Jay Cutler misuwur manawa mangan akeh kacang jeli ing latihan pas latihan! Nanging ora mung dheweke sing nindakake. Atlit liyane uga nggunakake lan isih nggunakake sawetara strategi sing padha.

kacang sele warna

Permen permen karet, uga dikenal minangka kacang jeli, minangka pilihan sing cocog kanggo sing mbutuhake karbohidrat sajrone latihan. Amarga, maneh, bakal nyedhiyakake karbohidrat sederhana sing akeh lan saengga bisa nambah kasedhiyan energi lan nahan kortisol. Dheweke ora duwe serat panganan lan ora duwe lemak, sing ora bakal ngilangi wektu akeh gastrointestinal.

Perlu dielingi yen sawetara kacang jeli kasebut duwe gluten lan / utawa laktosa, mula wong sing duwe komponen kasebut kudu ngati-ati. Nanging, perlu dielingi yen dheweke kebak pengawet, agen rasa, lan liya-liyane, mula ora menarik yen dikonsumsi kanthi frekuensi sing ora masuk akal.

6- Yogurt

Yogurt minangka panganan susu lan uga misuwur ing panganan bocah. Sejatine, pilihan bocah sing sayangé ngemot gula, pewarna lan bahan kimia sing gampang. Pilihan kanggo wong diwasa ora adoh banget, nanging luwih gampang golek sawetara produk sing apik tanpa gula tambahan, kanthi kadar protein sing luwih dhuwur, kanthi nutrisi fungsional lsp.

Nanging, isih ana sawetara opsi kanggo bocah-bocah sing, sanajan ora enak, bisa nutritious, kalebu kanggo wong diwasa. Opsi iki njupuk protein sing akeh (ngelingi yen protein susu minangka regane biologis sing paling gedhe kanggo manungsa), nggawa nutrisi, vitamin lan mineral fungsional lan uga duwe rasa sing enak, saengga bisa nyegah pola makan monoton lan pungkasane menehi munggah ing dheweke.

yogurt bocah

Kanggo nggawe pilihan sing apik, penting uga kudu ndeleng dhaptar bahan lan, uga tabel nutrisi.

Sampeyan bisa nggunakake yogurt ing macem-macem dina, kayata ing antarane mangan, nalika turu lan sadurunge turu. Saliyane nilai nutrisi sing disebutake, uga duwe probiotik, apik kanggo usus lan kalsium sing akeh, sing bisa digunakake kanggo manungsa.

7- Susu sing difermentasi

Usus minangka salah sawijining organ utama sing kena pengaruh ing atlet. Iki amarga sistem kekebalan (disambungake kabeh karo usus) cenderung depresi karo praktik kegiatan fisik sing intensitas dhuwur lan iki nyebabake ora seimbang ing flora usus.

Nanging, kesehatan sampeyan penting amarga panyerapan nutrisi lan bagean pencernaan ana ing kana. Yen ngalami usus, sampeyan bakal ngalami kasehatan lan mulane kinerja sing kurang apik.

susu ferment yakult

Mula, panggunaan susu sing difermentasi sing akeh probiotik (utamane Lactobacillus urip) minangka pilihan sing bijaksana kanggo dadi rutinitas sampeyan, amarga bisa nambah kesehatan usus, saéngga bisa nambah pencernaan, nyerep nutrisi, lan panggunaan nutrisi. padha.

Saiki, ana sawetara opsi ing pasar, kalebu sing tanpa gula tambahan, sing minangka pilihan sing luwih menarik kanggo para praktisi olahraga sing golek asil estetis.

Ngonsumsi unit kasebut ing wayah esuk luwih saka cukup.

Kesimpulan

Panganan sing asring dianggep cukup kanggo bocah duwe aplikasi sing apik kanggo wong diwasa. Nanging, kudu ngerti ciri khas lan, utamane, ngerti kepiye lan kapan nggunakake.

Nggawe pilihan sing nutrisi lan ing wektu sing padha bisa mbantu njaga pola urip sing ora monoton, supaya awet lan bisa ngasilake asil sing mantep.

Latihan sing apik!

Babagan Penulis Posting

Artikel sing gegandhengan

4 KOMENTAR

NINGGALKE JAWABAN

Mangga ketik komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene




Ketik Captcha ing kene:

Paling anyar

Komentar Anyar