Minggu, 25 September 2022
Promoção Suplementos Mais Baratos
InicioTips kanggo entuk massaApa latihan, diet lan istirahat cukup kanggo entuk massa otot?

Apa latihan, diet lan istirahat cukup kanggo entuk massa otot?

Wektu maca: 6 menit

Bisa dibantah, yen ana telung faktor sing bisa dianggep penting kanggo a binaraga, iki bisa dianggep minangka diet, latihan lan istirahat, kanthi proporsi sing padha kanggo kabeh. Profesional sing apik ora bisa entuk asil sing apik mung kanthi diet sing seimbang lan latihan sing sithik. Kaya sampeyan ora bisa duwe awak sing ayu kanthi latihan kanthi apik lan diet sing ala. Utawa, olahraga utawa mangan kanthi apik lan istirahat kanthi ora cukup. Nyatane, sanajan kita nggawe rong pilihan kasebut kanthi apik lan nggawe salah sawijine pilihan, asil ora bakal luwih apik tinimbang sing kudu diduweni kanthi bener.

diet olahraga

Aku kadang kepengin weruh kepiye atlit sing hebat Ronnie Coleman, Dorian Yates, Lee Haney utawa malah sing nyata lan saiki Jay Cutler ngrambah lan isih bisa entuk awak ing proporsi volume, Kapadhetan, kurang persentasi lemak lan karo kualitas immeasurably gedhe lan simetri. Akeh sing mung ujar manawa para atlit kasebut ora kalah. cemilan wis pirang-pirang taun, kaya dheweke ora mbuwang wektu latihan sing larang regane lan kenapa ora nyebutake jam istirahat uga? Kabeh aspek kasebut mesthi dadi andalan jawaban kita amarga jelas penting banget. Nanging jawabane ora mung kuwi. Nyatane, jawaban kasebut bisa uga ngluwihi mripat kita.

Kabukten yen tanpa syarat-syarat sadurunge iki, dheweke ora bakal bisa tekan level kasebut. Nanging yen jawabane ngluwihi mripat kita banjur apa sing bisa kita simpulake? Panganggone steroid e suplemen generasi sabanjure? Ya, nanging isih dudu titik sing dakkarepake. Dheweke ngluwihi bukti. Aku ngomong babagan cara lan teknik sing ditrapake kanggo dhasar. Ya, bener: Panggunaan dhasar kalebu teknik sing menarik kanggo saben wong. “Nanging ngenteni! Banjur ora dhasar maneh!” – Njaluk iki, Aku bali jawaban karo pitakonan liyane: APA BASIC FOR YOU? "3X15 kanggo nemtokake lan 4X8 kanggo tuwuh?" utawa malah "Mangan pitik lan kentang manis lan nindakake latihan powerlifting." Yen iki minangka salah sawijining jawaban sampeyan utawa yen jawaban sampeyan ana, aku ngajak sampeyan nyoba ngerteni luwih akeh babagan topik iki.

[ad#2]Sacara konsep, dhasar tegese "dadi dhasar". Dadi, kita uga bisa nggunakake dhasar (utawa dhasar) minangka dhasar kanggo mbangun awak ing ndhuwur, apa ora? Kayata, kanthi analogi, duwe glepung, endhog, susu lan ragi, lenga lan sawetara bahan liyane lan, saka adonan kue, nggawe komposisi sing beda-beda, yaiku, kue sing dihias, kue dhasar kanggo kopi sore, kue sing diisi, lsp. lsp. Nanging supaya kedadeyan kasebut, perlu ngerti cara kanggo ngowahi adonan kue sing prasaja dadi luwih rumit lan nyenengake. Terjemahan: Iki pancen ora beda karo awak. Saka konsep dhasar kita ngganti individualitas lan cara latihan, diet, istirahat lan malah nggunakake sawetara suplemen panganan utawa zat eksogen liyane.

Ayo menehi conto sing apik babagan sing biasane dakdeleng ing gym lan uga ing forum binaraga:

Individu kasebut tipis, lemu, kabotan utawa malah eutrofik. Nanging dheweke kepengin menang massa otot, luwih nemtokake otot liwat ngurangi persentase lemak lan isih entuk resistensi fisik sing sethithik. Oke, kabeh gol iku masuk akal lan bisa digayuh sithik-sithik. Mesthi, dheweke miwiti latihan lan, liwat diet sing konsisten, latihan sing nyukupi, ngaso proporsional karo rangsangan sing diwenehake lan nggunakake suplemen, ing taun-taun pisanan dheweke berkembang banget. Banjur, kang wiwit kaya olahraga dadi luwih sing wiwit ora duwe iku mung minangka a hobi, nanging uga kepengin dadi, nyatane, pesaing. Sekutu iki, kesulitan wiwit katon lan dheweke golek dhokter sing nuduhake sawetara steroid anabolik. Dheweke tuwuh lan tekan tingkat sing luar biasa sajrone latihan 7 taun pisanan kanthi dhukungan iki.

Pengamatan pisanan sing kudu dakkirim yaiku supaya kita ngomong babagan individu teoretis lan sampurna. Ing 99,9% kasus, KANG BENAR NYANA. Individu kasebut pancen mlebu gym, ngemot sampah, ora duwe instruksi nutrisi lan fisik sing cukup, clubbing saben dina lan ora kuwatir ngaso, entuk penghasilan sing sithik lan judule yaiku Pak Bombadinho ing klub kasebut, paling Nanging iku dudu sing arep dakrembug, mula ayo tetep tetep karo individu sing sampurna miturut teori.

Sanajan, sanajan ana dhukungan, dedikasi, investasi, ngawasi lan pirang-pirang aspek liyane, lan senadyan binaragawan sing dhuwur banget, dheweke ora bisa dibandhingake karo jeneng gedhe ing binaraga. Banjur sampeyan ujar manawa alasane yaiku wektu latihan sing luwih cekak. Sawise kabeh, dheweke duwe latihan 10 taun nalika Ronnie Coleman kanthi judhul pungkasan duwe latihan 25 taun. Oke, mula ayo nganggep dheweke terus masrahake awake dhewe kaya biyen. Apa dheweke pancen bisa nggayuh level kasebut? Apa sing kudu ditindakake kanggo ngrusak plato iki? Mungkin (paling ora, jarene bisa uga, nanging umume, istilah sing paling bener lan ditrapake bakal "mesthi"!) Bab sing padha karo atlit tingkat ngisor sing saiki kurang kanggo nggayuh tujuan sing luwih gedhe. Lan iku uga sing ilang kanggo 99,9% gym kabeh sing padha: METODE DIPERLUKAN TO ASAS!

Latihan kanthi cara dhasar, mangan kanthi cara dhasar lan istirahat kanthi periodik iku penting, nanging kita ora bisa "nggunakake kakehan" iki. Yen sampeyan ngerti kanthi bener, individu sing nglatih sistem ABC utawa ABCDE lan olahraga beda-beda, uga njaga pola makan hipercalorik adhedhasar panganan sing dingerteni karo binaragawan kayata protein sing resik (pitik, iwak, daging, endhog), kompleks. karbohidrat (kentang) manis, beras, mie) lan sumber lipid (endhog, minyak biji rami, minyak zaitun) bisa uga duwe bathi, nanging bathi winates.

Saiki, yen dheweke mutusake kanggo latihan ing sistem ABC kanthi teknik, wiwit saka sing paling umum kayata jeda istirahat utawa set sing luwih maju kayata peregangan antarane set, irama, pra-kelelahan, jinis latihan lan mayuta-yuta liyane. , Allied kanggo diet karo sawetara trik, apa ing pra-olahraga, ing nggunakake sawetara tambahan utawa malah pangan ing wektu cocok lan sistem liyane saka paling prasaja "weekend ngaso" kanggo sistem 2X1 utawa 4X1, iku rampung ngganti saka tokoh. Ing tangan siji, dheweke nemokake awake dhewe nindakake dhasar, nanging ing sisih liya, dheweke nambahake dhasar kasebut sawetara "kucing mlumpat" sing mesthi bakal migunani banget kanggo dheweke. pangembangan.

Nanging sing sejatine kita deleng yaiku "kabisat kucing" mesthi padha lan wong kasebut isih negesake manawa dheweke wis suwe ngowahi cara kanggo entuk bathi, nanging nyatane dheweke mesthi ganti enem nganti setengah lusin lan nyebabake adaptasi saya akeh. . asring ing awak sampeyan.

Apa aku bisa miwiti karo conto dhasar? Nalika nerangake suplemen peningkatan kinerja, apa klompok pertama sing sampeyan pikirake? NO2, meh mesthi. Nanging apa dheweke mesthi cocog? Napa ora nyoba cara liyane sing luwih efektif, nanging ora dikenal minangka panggunaan Vitamin D, Beta-Alanine utawa W-3 sing kanthi ora langsung mbantu proses nambah otot? Ayo, dak wangsuli: GAMPANG Amarga KITA KALING KALIWITU Ora ngerti kekuwatan saka bahan-bahan kasebut, yaiku nalika kita ngerti.

Lan ora mandheg ing kono wae. Nalika wong sing olahraga 5 utawa 6 kaping seminggu, apa paling ora 5 latihan saben dina 3 utawa 4, tekan 5 set saben olahraga, dheweke kandha yen dheweke ora entuk bathi lan, masalahe ora gizi , sing dakkarepake sabenere ing volume latihan digabungake karo istirahat sing ora nyukupi.

ngaso-salah

Kepiye carane menehi saran program mingguan kanthi latihan 3 utawa 4 dina lan 3 utawa 4 latihan 3, 2 utawa mungkin seri ing saben? Kanggo individu sing padha karo pikiran sing rada winates lan sing wis biasa latihan tartamtu, rutinitas kaya iki pancen medeni lan kesan pisanan malah ora ditampa. Iki amarga, malah ngerti sing kanggo generate a kekuwatan otot submaximal sing luwih dhuwur lan luwih dhuwur kudu ngurangi jumlah stimulus sing diwenehake lan, sabanjure, mesthi, nambah intensitas.

Nanging ing kono ana kebingungan gedhe saka individu sing ngeyel yen produksi ion laktat lan hidrogen tegese stres otot efektif, yaiku, sing bisa kanggo tujuan sing dikarepake. Luwih saka iku, dhiskusi ora mung babagan cara sing luwih apik, nanging babagan panggunaan sawetara utawa, sing luar biasa, mung siji metode ing pangembangan otot (sing pungkasane dadi pangembangan otot pseudo, ta?)

Ing kono ana teori adaptasi neuromuskular lan balung (nalika kita mesthi nggunakake cara sing padha kanggo latihan) lan, kaya sing dakrungu binaragawan ujar, lan omongane, ujar banget, adaptasi awak kanggo nampa nutrisi sing mesthi ana padha Bener! Adaptasi bisa kedadeyan ing kana, ya.

Aku weruh yen pirang-pirang taun njaga diet sing apik banget: oats, kentang lan beras minangka karbohidrat, pitik, endhog lan protein whey minangka protein lan lenga lan yolks minangka lipid. Apik banget, nanging awak ora bakal kekurangan sumber karbohidrat sing beda, aminogram sing beda (dhuwur ing macem-macem jinis asam amino) lan konfigurasi lipid, ngelingi pentinge asam lemak kaya W-3, EPA lan DHA? Mesthi ya! Lan mulane tetep mung siji strategi ora bakal bisa.

Dadi, padha wae, ora regane mung mangan, olahraga lan istirahat. Luwih saka iku, kudu mangan kanthi strategi, olahraga kanthi strategi lan strategi liyane sing beda! Sinau olahraga sampeyan, sawise kabeh, ilmu iku kuwasa!

Latihan sing apik!

Babagan Penulis Posting

Artikel sing gegandhengan

12 KOMENTAR

  1. Pancen apik banget…
    Sampeyan kudu mangan kanthi strategi, olahraga kanthi strategi lan strategi liyane sing beda! Sinau olahraga sampeyan, sawise kabeh, ilmu iku kuwasa!

NINGGALKE JAWABAN

Mangga ketik komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene




Ketik Captcha ing kene:

Paling anyar

Komentar Anyar