Hipertrofi otot: Ngerti carane entuk asil kanthi suplemen, diet lan olahraga

Apa Hipertrofi Otot?
Wektu maca: 7 menit

A Hipertropi otot iku salah siji saka gol paling gedhe saka wong, malah luwih saka wong-wong sing pindhah menyang gedung olahraga saben dina.

Senadyan iki tambah search kanggo tuwuhing otot lan kanthi masalah estetika, ora kabeh wong bisa entuk asil sing dikarepake.

Amarga iki, tujuan artikel iki kanggo nuduhake kabeh babagan carane hypertrophy kanthi latihan olah raga, kanthi diet sing apik lan nggunakake suplemen. Tindakake!

Apa hypertrophy otot

A hipertropi otot tegese wutah otot, sing bisa dipikolehi liwat latihan aktivitas sing ngrangsang otot, kayata pilates lan latihan bobot.

Apa hypertrophy otot , hipertrofi kedadeyan nalika serat otot nandhang ciloko mikro sawise latihan kekuatan lan banjur pulih, ing wektu kasebut ana pertumbuhan otot.

Apa sing kudu ditindakake kanggo ngalami hipertrofi nyata

Panelusuran kanggo Hipertropi otot kudu gumantung ing macem-macem faktor sing bakal nggawe kabeh prabédan kanggo entuk asil sing dikarepake, apa sing kudu ditindakake kanggo hipertrofi :

  • Nduwe diet sing nyukupi kanggo entuk otot, kanthi konsumsi panganan sing sugih protein
  • Ngleksanani latihan kekuatan, kayata crossfit lan latihan bobot
  • Konsumsi suplemen protein sing nambah otot

Hypertrophy: kenapa sepur?

Kanggo hipertrofi, latihan perlu, amarga saka serat otot bisa nandhang ciloko cilik lan banjur pulih kanggo ngasilake wutah otot.

Prestasi paningkatan otot dipikolehi liwat modifikasi sing dumadi ing serat jinis 2, sing kontraksi cepet. Hypertrophy amarga latihan.

O stres apa sing kedadeyan ing saben latihan ing serat otot yaiku apa sing bakal mbantu ngasilake gain otot, bebarengan karo konsumsi panganan sing ngidini sintesis protein.

Carane seri kanggo hypertrophy

Ana sawetara seri sing migunani banget kanggo hipertrofi sing luwih apik, njamin paningkatan otot, deleng saiki carane seri kanggo hypertrophy.

Tip kasebut mesthi milih latihan khusus, kayata set drop lan latihan piramida, sing mbantu ningkatake pertumbuhan otot.

Set sing paling cocog kanggo wong sing pengin hipertrofi yaiku sing duwe pengulangan saka 6 nganti 12.

Kanggo set kanthi 6 repetisi, indikasi saben latihan duwe 18 nganti 24 detik, dene ing set kanthi 12 repetisi kudu 36 nganti 48 detik.

Suwene wektu kanggo hypertrophy 5 kg?

Iku gumantung akeh, considering sing asil bakal beda-beda miturut profil saben wong.

Njupuk profil wong antarane 20 lan 25 taun, wektu sing dibutuhake kanggo entuk hypertrophy kanthi 5 kg yaiku 4 nganti 5 sasi, ngerti suwene wektu kanggo hypertrophy 5kg.

Tips kanggo hypertrophy luwih cepet

Ana prinsip sing kudu ditindakake supaya bisa ditrapake ing latihan kanggo nggayuh hipertrofi luwih cepet.

 Waca ing tips kanggo hypertrophy cepet sing paling penting yaiku:

  • Overcompensation, yaiku nalika sampeyan kudu ngindhari latihan anyar sadurunge otot bali menyang normal sawise sing pungkasan ditindakake. Iki kedadeyan amarga sawise olah raga, awak ana ing sing diarani inflamasi otot, mula kudu ngenteni sawetara wektu nganti otot pulih kanthi lengkap.
  • Prinsip kakehan, yaiku nalika awak wiwit adaptasi karo rangsangan latihan saiki lan owah-owahan kudu ditindakake kanggo mesthekake yen otot bakal terus berkembang. Tip yaiku nggawe pangaturan latihan sing ana gandhengane karo beban kerja, jumlah latihan saben klompok otot, intensitas latihan utawa volume pengulangan.
  • Variabilitas latihan, kanggo mesthekake yen hypertrophy bakal dipikolehi tanpa awak dadi stagnant, sing kedadeyan amarga awak kita nyoba nglindhungi dhewe lan adaptasi karo latihan sing ditindakake sawise sawetara wektu.

Diet paling apik kanggo hipertrofi: Sinau carane mangan

Sapa sing pengin dadi luwih gedhe Hipertropi otot kudu ngerti persis carane mangan, gadhah fokus luwih ing konsumsi protein sing nilai biologi dhuwur, a diet paling apik kanggo hypertrophy.

Kajaba iku, perlu kanggo ngonsumsi lemak sing berkualitas, kayata sing ora jenuh, lan nyuda konsumsi panganan sing sugih. karbohidrat produk olahan, kayata gula, lan produk industri umume.

Carane hypertrophy ing crossfit

Crossfit minangka salah sawijining pilihan olahraga sing paling apik kanggo wong sing pengin entuk luwih gedhe Hipertropi otot, kanthi cara sing sehat, efisien lan luwih cepet.

Iki minangka jinis latihan sing nggunakake kabeh otot ing wektu sing padha, supaya bisa ngerteni owah-owahan kopral. carane hypertrophy ing crossfit ing wektu cendhak sawise miwiti kanggo laku iku.

Latihan kanggo hypertrophy pedhet

Sampeyan bisa entuk hypertrophy pedhet sing luwih gedhe liwat latihan khusus kanggo otot iki, ing ngisor iki sawetara tips olahraga kanggo hypertrophy pedhet :

  • Pedhet ngadeg siji-sisi
  • pedhet lungguh
  • Lenggah plantar fleksi karo bar
  • Pedhet ing penet sikil
  • Pedhet ing mesin

Latihan kanggo sikil hypertrophy

Yen sampeyan pengin hipertrofi otot sikil, tegese nambah otot paha, sawetara latihan penting kanggo tujuan iki, kayata latihan hipertrofi sikil :

  • Jongkok ngarep
  • lunge jongkok
  • Pencet sikil

Hipertrofi lan defisit kalori

Wong-wong sing pengin hypertrophy, ing umum, uga pengin ilang lemak awak lan bisa bebarengan kanggo entuk loro gol bebarengan.

Keuntungan sing dipikolehi kanthi diet sing apik lan latihan olah raga bisa mbantu ngobong lemak sing luwih gedhe nalika entuk asil sing apik. bangunan otot.

Sing luwih gedhe jumlah massa otot ing awak luwih energi bakal dibutuhake kanggo dheweke lan sing luwih gedhe bakal kobong kalori, sanajan lagi ngaso.

Penting kanggo duwe strategi panganan sing apik kanggo nyuda konsumsi kalori tanpa mengaruhi otot, amarga awak bisa nggunakake otot minangka sumber energi.

Mangkono, konsumsi protein lan latihan latihan kekuatan kudu ditambah, supaya ora ana mundhut otot, nanging luwih sintesis protein lan bangunan otot.

Apa steroid paling apik kanggo hypertrophy otot?

akeh wong pengin ngerti apa steroid paling apik kanggo hypertrophy otot utawa SARMs dianggep paling apik steroid kanggo sing pengin entuk apik hipertrofi otot non-injeksi , dadi modulator androgen sing apik.

Hypertrophy sing tambahan kanggo njupuk
hypertrophy kang suplemen tomar

Hypertrophy sing tambahan kanggo njupuk

Ana akeh tambahan sing Highly efektif kanggo njupuk luwih Hipertropi otot, hypertrophy kang tambahan kanggo njupuk :

  • Protein whey: yaiku suplemen sing sugih protein sing diprodhuksi saka protein whey, yaiku, nduweni nilai biologis sing dhuwur lan gampang dicerna lan diserap.
  • Creatine: minangka asam amino sing bisa diprodhuksi dening awak saka konsumsi protein kewan, sing digunakake dening otot kanggo ngasilake. energi liyane
  • BCAA: minangka jinis suplemen sing dibentuk saka sakumpulan asam amino esensial, sing ora bisa diprodhuksi dening organisme kita lan kudu dipikolehi liwat konsumsi eksternal. Asam amino jinis iki penting banget kanggo protèin anyar sing bakal disintesis lan otot sing bakal dibangun.

suplemen pro-hormon

Suplemen prohormonal mbantu hipertrofi otot lan ana sawetara opsi sing nggawa asil sing luwih apik lan luwih cepet.

mdrol

Iki minangka suplemen pro-hormon sing apik sing digunakake kanggo ngasilake volume, massa lan kapadhetan otot, njamin gain ing otot garing, tanpa kudu penylametan cairan mdrol tuku :

M drol tuku
M dol tuku

hstane

Hstane minangka suplemen pra-hormon sing kudu tansah dikonsumsi supaya bisa diowahi dadi hormon sing padha karo testosteron, nanging karo Efek samping luwih cilik.

Panggunaan bisa nyedhiyakake gain nganti 8 kg otot, nalika ningkatake bobot awak. hstane tuku :

h stane tuku
h stane tuku

alfa m1

Iku tambahan hormon kualitas dhuwur sing metabolized sawise konsumsi lan diowahi dadi testosteron hormon.

Kanthi, sampeyan bakal bisa nambah nganti 8 kg otot mung telung puluh dina, sing migunani banget. alpha m1 tuku :

Alpha m1 tuku
alfa m1 tuku

Hypertrophy lan thermogenic

Panggunaan thermogenics penting amarga padha bantuan ing mundhut saka lemu awak, sing dadi kepinginan akeh wong sing pengin model awak hypertrophy lan thermogenic.

Iki kedadeyan amarga dheweke nindakake metabolisme fungsi luwih cepet, nggawe nggunakake lemak minangka sumber energi, ngurangi jaringan adipose.

Kajaba iku, sawetara thermogenics, kayata Maca ing Peru, isih nulungi entuk massa otot uga mundhut lemak, kang gedhe kanggo sapa wae sing pengin entuk loro gol bebarengan.

Hypertrophy lan definisi

Kebingungan sing asring ditindakake dening umume yaiku babagan apa tegese hipertrofi lan definisi otot.

Hypertrophy yaiku gain massa otot, yaiku, nalika sampeyan bisa mbangun otot sing luwih akeh.

Definisi otot yaiku nalika sampeyan nyuda% lemak awak lan ngatur kanggo nemtokake otot, mbentuk awak miturut tujuan sampeyan.

Ana akeh kebingungan digawe antarane apa hypertrophy lan definisi otot, karo akeh wong sing pracaya iku bab sing padha.

Kesimpulan

Nalika sampeyan wis katon, iku umum kanggo paling wong pengin sawetara tingkat Hipertropi otot, nanging dheweke ora ngerti carane entuk asil sing dikarepake, sing nggawe akeh keraguan.

Ing teks iki, sampeyan sinau apa sing kudu dilakoni kanggo entuk asil paling apik kanthi apik suplemen, diet sing nyukupi lan praktik olah raga fisik.

Apa sampeyan seneng karo artikel dina iki babagan Hipertropi otot: Ngerti carane entuk asil kanthi tambahan, diet lan latihan?

Babagan Penulis Posting