Minggu, 25 September 2022
Promoção Suplementos Mais Baratos
InicioNutrisiKita mbukak 5 panganan "ora dingerteni" sing bakal mbantu sampeyan diet

Kita ngumumake 5 panganan "ora dingerteni" sing bakal mbantu sampeyan diet

Wektu maca: 5 menit

Alam pancen jembar banget! Ora kanthi kebetulan manawa spesialis beda nemokake, saben dina, sifat anyar saka panganan sing wis dikenal lan malah panganan lan/utawa senyawa anyar sing bisa mbantu sawetara aspek. gizi utawa kesehatan manungsa.

Panganan-pitulung-panganan

Kanthi keragaman kaya ngono lan kekuwatan sing dhuwur banget, alam duwe macem-macem jinis mupangat kanggo manungsa. Mula, saya tambah akeh nggunakake kemungkinan sing ora ana watese kanggo dikonsumsi. Dadi, ana akeh panganan sing sawetara budaya ngerti kanthi jumlah luwih akeh lan liyane sing luwih dikenal karo liyane. Isih ana panganan sing pungkasane ora dingerteni dening mripat amarga kita kurang ngerti sifat sing pas.

Mangan "beras, kacang buncis lan steak" klasik saka Brasil utawa mangan "Yaki Chuka, Sukiyaki" saka Jepang durung cukup. Sampeyan perlu kanggo masang akeh panganan liyane ing diet, amarga luwih diwatesi, luwih elek kanggo awak. Kita ngerti manawa mangan macem-macem jinis panganan penting kanggo njamin kesehatan lan kualitas apik ing kinerja sajrone latihan. Iki amarga sawetara nutrisi sing luwih akeh nyedhiyakake substrat sing luwih gedhe kanggo akeh proses, lan proses sing penting banget ing umum. metabolisme.

Dadi dina iki, kita bakal ketemu 5 panganan sing sampeyan ora ngerti utawa ora mangan lan bisa dadi panganan sing apik ing diet sampeyan supaya bisa menehi kesehatan, asil estetis sing luwih apik (apa sing ana gandhengane karo kenaikan bobot, massa otot utawa nyuda lemak awak) utawa keuntungan liyane kanggo sampeyan.

1 - Tepung Kacang

Sampeyan kudu ngerti glepung gandum utawa glepung kécap. Nanging, sampeyan ora kudu ngerti tepung kacang, yaiku tepung sing asale saka legum sing kuat iki. Diolehake sawise manggang sebagian kacang, lan mesthi diproses dadi glepung.

Yen dibandhingake karo glepung gandum, kayata, glepung kacang kalebu akeh mupangate liyane: Nduweni impact kurang ing glukosa getih, wis lipid unsaturated (kalebu asam lemak penting kayata omega-6 lan omega-3, malah ing jumlah cilik, lan akeh liyane sing penting kanggo kesehatan jantung), wis tingkat apik ing serat panganan lan sawetara karbohidrat. Nanging, sanajan regane biologis kurang, ana sawetara protein.

dhahar kacang

Mikronutrien uga akeh, kalebu wesi, vitamin B lan vitamin E, yaiku a antioksidan kuat lan nyegah karusakan radikal bebas ing sel awak.

Kanggo ngreksa kabeh nutrisi, luwih becik digawe adhem, utamane amarga lipid.

sampeyan bisa nggunakake kanggo nyemprotake gandum utawa bubur beras, ing guncang utawa malah, sampeyan bisa nggabungake ing resep-resep glepung gandum, kayata kue, pancake, wafel, biskuit, lsp. Malah bisa digunakake minangka glepung kanggo nggawe roti utawa sayuran supaya olahan luwih sehat. Proporsi kudu setengah gelas glepung kacang kanggo saben gelas tepung gandum.

2 - Miso

miso yaiku a bumbu alami disiapake karo kecap sing difermentasi lan kadang ditambahake karo senyawa liyane kayata malt. Cara konsumsi tradisional yaiku tempel nganggo uyah lan bumbu liyane ing sawetara kasus. roso sampeyan iku khas banget lan angel diterangake.

Minangka panganan sing difermentasi, ing miso duwe bakteri sing ono gunane menyang usus manungsa, sing dikenal minangka probiotik. Iki mbantu njaga kesehatan usus lan mulane, kudu diombe liwat panganan, supaya ora mung nambah sistem pencernaan, nanging uga sistem kekebalan awak.

miso

Nanging, sampeyan kudu milih merek sing apik kualitas. Sawetara nggawe bakteri iki minimal utawa malah ora ana amarga proses industri.

miso bisa digunakake ing salad, kanggo bumbu, utawa uga ing sawetara preparat panas, minangka sup.

3 - Iwak Batubara Pasifik

Sithik banget dikonsumsi ing Brasil, Ikan Cod Pasifik minangka spesies sing padha karo cod, uga dikenal minangka cod cod. Biasane manggon ing perairan es ing Pasifik, ing wilayah Lor.

Ikan Arang Pasifik-2

iwak sing Wis jumlah omega-3 sing akeh banget, asam lemak esensial kanggo awak manungsa lan ana gandhengane karo pencegahan kerusakan oksidatif, kanthi ningkatake kesehatan kardiovaskular, nyuda inflamasi, lan liya-liyane. dheweke isih a gizi ergogenik amarga konversi dadi EPA, asam lemak liyane ing kulawarga iki.

Ele bisa dikonsumsi kaya iwak liyane, panggang, panggang utawa uga kanggo persiapan sing luwih rumit.

4 - Tepung Teff

Tepung teff dipikolehi liwat gandum sing padha karo wiji poppy. Dheweke duwe sifat nutrisi kayata kandungan vitamin C, kalsium, zat besi, magnesium, tembaga, kalium, mangan, seng, lan mineral liyane.

tepung teff

Uga duwe nilai protein sing apik (udakara 12%), dadi pilihan sing apik kanggo vegetarian. Iki protein AJA gluten, malah pilihan sing apik kanggo celiacs.

Iki uga sugih karbohidrat kanthi pengaruh cilik ing glukosa getih, lan uga dadi regulator napsu sing penting. Apa ana ing kana bisa dilebokake ing resep-resep sing nggunakake glepung kanggo minimalake pengaruh ing intoleransi gluten.

5 - Celery

Seledri malah kudu dingerteni dening wong tuwa, kaya biasane ing sup. Isih digunakake ing gastronomi ing risottos lan pasta.

celery

Panjenengan sifat nutrisi Sing utama ana gandhengane karo vitamin K sing luwih dhuwur, sing bisa nambah pembekuan getih.

Sampeyan uga sugih ing serat diet, sing ningkatake mupangate kayata kontrol glukosa getih lan kesehatan usus.

Nanging,

Alam, kanthi macem-macem panganan, nyedhiyakake barang-barang penting sing bisa digandhengake ing panganan supaya bisa nambah asil sing ana gandhengane karo kesehatan lan estetika.

Nanging, penting banget supaya ngerti sifat-sifat panganan iki, coba macem-macem persiapan lan, utamane, supaya asring kalebu ing panganan kaya kebiasaan.

Latihan sing apik!

 

Babagan Penulis Posting

Artikel sing gegandhengan

NINGGALKE JAWABAN

Mangga ketik komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene




Ketik Captcha ing kene:

Paling anyar

Komentar Anyar