Kemis, 1 Desember 2022
Promoção Suplementos Mais Baratos
InicioTips binaraga umumMesomorph: ngerteni luwih becik babagan biotipe iki!

Mesomorph: ngerteni luwih becik babagan biotipe iki!

- Iklan -
Wektu maca: 6 menit

Tembung kasebut mesomorph asale saka batang sing asale saka basa Yunani (meso, utawa ing basa Yunani, "mésos") sing tegese ana gandhengane karo "tengah", ing jinis rata-rata ing antarane rong ekstrem. Mula, unsur sufiks komplementer "morpho", uga asale saka tembung Yunani "morpho" tegese wujud. Mula, kita bisa miwiti ngerteni tembung "mesomorph" minangka kompromi ing antarane rong wujud, yaiku endomorphism lan ectomorphism lan varian campurane.

mesomorph

Endomorphism, ectomorphism utawa mesomorphism yaiku cara saka biotipe awak sing digunakake kanggo milih sawetara ciri fisik aspek struktural dhasar saka individu. Nanging, kajaba mung ciri fisik, ing ciri metabolisme uga, amarga pengaruh langsung ing fisika.
O biotipe dipengaruhi lan umume ditetepake dening faktor genetik lan fisikNanging, amarga ana akeh pangowahan, pengamatan lan sawetara panliten, bisa uga ana pengaruh tartamtu saka lingkungan eksternal, utawa sing diarani fenotipe, babagan iki lan kabeh biotipe korporeal liyane, sing mung bisa ditemtokake, nanging uga modifikasi. Iki minangka conto saka wong sing kabotan utawa lemu nalika bocah lan, nalika diwasa, amarga ana sebab, apa metabolisme utawa eksternal, dheweke angel nambah bobot, nggawe awak adaptasi karo kahanan tartamtu. Nanging, kanthi logis, kita kudu eling yen sel lemak sing digawe nalika bocah bakal ana ing kono (sanajan "ora aktif") lan kanthi ati-ati utawa keluwihan, dheweke bisa mundur saka kondhisi sing paling alami lan primitif. Singkat, istilah babagan biotipe awak diamati liwat ciri biomekanik lan genetik (pra-disposisi).
Sampeyan uga ora bisa dibantah manawa ora ana sing bisa ditetepake mung karo jinis awak siji. Bisa uga ana loro utawa luwih jinis biotipe sing didegake ing individu, kalebu misahake faktor fisik saka metabolisme. Sampeyan uga kudu dipikirake manawa, saliyane campuran genetik, ras lan liyane, ana sawetara faktor eksternal kaya sing wis kasebut, sing mengaruhi kabeh proses iki. Iki banjur, ndadékaké kita kanggo pangarep-arep tartamtu saka bisa lan / utawa modifikasi perlu, bener? Luwih gampang kanggo mbayangno manawa bisa njupuk kauntungan saka karakteristik balung mesomorph sing relatif padhet, tahan lan amba ing wong sing duwe. metabolisme ectomorph kanggo nggawe sampeyan mbangun otot tanpa akeh kasempatan saka klempakan gedhe banget saka lemak awak.
mesomorphs biasane wong sing duwe balung sing amba lan kandhel, nanging ora katon fisik sing padha karo a endomorph, senadyan iki. Pinggang sing umume luwih tipis minangka salah sawijining faktor sing paling mbedakake. Umumé, padha duwe gampang golek otot lan, utamane kanggo pria, dheweke duwe ciri "pria". Metabolisme ora cepet banget, nanging ora duwe fasilitas ekstra ing klempakan lemak ..

Antarane mesomorph kalebu 3 ciri utama:

- Lumayan mantep lan padhet;
- Kesulitan bebarengan lan gampang nambah bobot;
- Metabolisme kacepetan rata-rata, sing mbenerake gampang utawa angel entuk bobot, sing bakal luwih gumantung marang faktor sing ana gandhengane diet, latihan lan istirahat.

Nanging, saliyane iku, kita bisa nyebutake ciri sekunder liyane kayata:

Nalika nggandheng pergelangan tangan karo tangan liyane, driji tengah tekan nanging ora ngluwihi jempol sikil, mesomorph biasane bocah sing sehat lan normal sing ora angel mangan, awak otot, ngontrol keluwen lan ngerti kapan mangan , aktif
Kanggo umume wong, ing mesomorfisme bisa uga katon kaya biotipe sing apik kanggo nambah bobot. massa otot lan, Aku kudu ngomong iku pancene. Nanging, elinga yen mesomorph minangka rata-rata antarane ectomorph lan endomorph, yaiku, dheweke uga bisa duwe kecenderungan gedhe kanggo nglumpukake jumlah lemak ekstra, utamane gumantung saka kabiasaan urip, diet lan, mesthi, genetika. pusaka. Mulane, kanggo mikir yen mesomorph bisa tenang babagan iki minangka ilusi murni.

Diet lan latihan mesomorph

O mesomorph butuh protokol panganan khusus lan individual, uga latihane, temenan. Bisa uga, panganan sing akeh karbohidrat, bisa ngasilake lemak sing ora kepenak. Nanging, panganan kanthi nutrisi sing padha kanthi jumlah sithik bakal nyedhiyakake kekurangan lan kangelan tuwuh. Dadi tetep a asupan karbohidrat lan lipid rata-rata iku kritis kanggo mesthekake pasokan apik saka energi marang iki. Jinis-jinis saka karbohidrat lan, mesthine, lipid uga kudu dipikirake. Preferensi sing paling gedhe kudu diwenehake kanggo karbohidrat kompleks lan indeks glikemik medium / sedheng, ora konsumsi karbohidrat liyane (luwih gampang lan / utawa kanthi indeks glikemik sing dhuwur) ing wektu pasinaon. Sampeyan lipid ing siji, kudu paling 1/3 kebak, ngarahke ing produksi apik saka testosteron lan liyane ora jenuh, tansah ngelingi konsumsi asam lemak omega-3 sing penting.
wis ing protein bisa ditemokake ing pola medium utawa dhuwur ing panganan, gumantung saka individu lan, genetika lan objektif. Ing fase gain otot, konsumsi rata-rata, aku wis cukup cekap, nanging, ing fase garing, luwih becik tingkat protein iki ditambah sithik, saimbang karo nutrisi liyane sing energik, kayata karbohidrat, dikurangi.
Yen mesomorph duwe kecenderungan kuat kanggo entuk otot, mula kita uga kudu ngelingi hidrasi penting banget kanggo otot (sing mung kabentuk ing water banyu) kanggo njaga awake kanthi bener.
O latihan mesomorph, kayadene kabeh biotipe liyane, kudu bisa ditindakake. Nanging, bisa uga nambahake siji utawa loro aerobik ing minggu bisa uga cocog mati mangsa supaya ora akumulasi lemak lan sekaligus ora nglirwakake karya kardiovaskular (tanpa ngasilake katabolisme gedhe) lan, mesthine, ing tahap pangatusan minangka stimulus kanggo proses lipolisis (ing kasus aerobik intensitas dhuwur, sing wis nuduhake asil sing apik babagan iki).

latihan-dina-kanggo-mesomorph

Ora perlu nambah volume latihan bobot banget. Elinga yen stimulus sing apik bakal luwih apik nalika repetisi sesi latihan tinimbang sesi sing dawa kanthi frekuensi dhuwur lan intensitas sing relatif kurang.
Saiki sampeyan wis ngerti mesomorph lan, yen sampeyan wis ana ing klompok iki, luwih becik sampeyan tindakake sawetara tips lan nambah asil lan asil sampeyan luwih akeh. Tips sing gampang, nanging bisa nggawe prabédan gedhe ing asil pungkasan.
- Aja lali nganggo protein nilai biologis sing dhuwur ing saben panganan: Nalika ngomong babagan konsumsi protein, kita kudu ngerti manawa pencernaan ora kudu ana gandhengane karo nilai biologis. Digestibilitas ana hubungane karo kemampuan awak kanggo ngilangi ikatan peptida, nyebabake asam amino sing nggawe protein bakal diluncurake kanggo nyerep. Nilai biologis, ing tangan liyane, yaiku kemampuan awak kanggo njaga nitrogen saka asam amino kasebut saengga bisa digunakake ing awak. Mula, mesomorph kudu prioritas konsumsi jinis protein iki ing kabeh panganan, tujuane keseimbangan nitrogen positif lan, akibate anabolisme sing trep. Sumber protein nilai biologis sing dhuwur yaiku daging, iwak, endhog, susu lan produk susu.
- Aja nglirwakake karbohidrat: Karbohidrat, sanajan dadi teror gedhe kanggo akeh wong, ora kudu diabaikan, amarga duwe fungsi sing penting banget ing awak. Kanggo mesomorph, ora perlu konsumsi makronutrien sing dhuwur banget, nanging konsumsi sing sithik ora bakal menehi asil sing apik, amarga, kaya sing kudu kita eling, mesomorph minangka individu sing biasane duwe tingkat otot sing luwih dhuwur lan mulane. , bakal mbutuhake jumlah energi sing apik ora mung kanggo njaga kahanan awak, nanging uga kanggo ningkatake lingkungan sing apik anabolik.
- Aja nyepetake konsumsi lipid: Yen, ing sisih siji, protein lan karbohidrat penting ing diet mesomorph, yen ana makronutrien sing uga dibutuhake, iki yaiku lipid. Mesomorph kudu menehi perhatian marang klompok nutrisi iki, amarga ora mung nglayani fungsi fisiologis dhasar (minangka bantuan ing pambangunan membran, pambentukan hormon - utamane hormon steroid, yaiku, turunan saka kolesterol -, pangopènan suhu awak, lan liya-liyane), nanging bisa dadi sumber energi kanggo ngganti karbohidrat, menehi kaluwihan kayata non-induksi sekresi insulin gedhe, luwih angel akumulasi lemak awak, lsp.
- Aja macet ing "repetisi rata-rata": Akeh sing ujar manawa mesomorph kudu njaga rata-rata repetisi ing set (biasane antara 6-12). Nanging, iki mung omong kosong. Kasunyatane, ngetung repetisi konyol lan sampeyan duwe risiko nindakake pakaryan sub-maksimal kanthi cara iki.
Nalika nemokake rekomendasi bibliografi babagan repetisi, biasane tegese, rata-rata umume, dudu aturan tartamtu utawa uga individu. Yen kita tetep rata-rata umume, tetep kerja ing syarat-syarat maksimal (yaiku watesan kita), mula kita bakal bisa yakin manawa nindakake pagawean sing apik lan asil sing cocog kanggo asil.
- Ngaso: Kanggo mesomorph, frekuensi 4-5X saben minggu cukup lan becik kanggo njaga protokol latihan sing apik lan, mesthi asil. Ngatasi iki bisa uga nyebabake sampeyan mlebu overtraining lan mengko overreach lan, proyek sing luwih cilik bisa uga efektif, nanging bisa uga ora dadi alternatif sing paling apik. Saran sing apik yaiku cadangan 3 utawa 4 dina kanggo nggarap bobot lan 1 dina kanggo kerja kardiovaskular, frekuensi iki bisa beda-beda, yen kita ngomong babagan atlit ing tahap pra-kompetisi.
Muga-muga nganggo sawetara tips lan pangerten paling apik wiwit biotipe. Sampeyan bisa entuk asil lan bakal luwih wareg karo sampeyan.
Latihan sing apik!

Babagan Penulis Posting

Artikel sing gegandhengan

12 KOMENTAR

Rata-rata
5 Adhedhasar 11

NINGGALKE JAWABAN

Mangga ketik komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene




Ketik Captcha ing kene:

Paling anyar

Komentar Anyar