10 Tips kanggo Nglindhungi Ati Sajrone Gunakake Anabolic

Wektu maca: 9 menit

Panganggone suplemen e steroid anabolik lan zat farmakologis liyane kanggo olahraga lan / utawa tujuan estetis, wis saya kerep banget ing masyarakat modern, amarga wong saya pengin asil ekspresif lan ing wektu sing cendhak. Nanging, hormon kasebut biasane nyebabake sawetara karusakan ing awak, saliyane keuntungan sing bisa diwenehake. Antarane wong-wong mau, kita bisa sebutno, kanggo loro jinis, agresi jaringan ati, sing umume minangka organ sing tanggung jawab kanggo kabeh metabolisme senyawa ing awak, saliyane minangka organ sing nyengkuyung sawetara jinis filtrasi.

Sanajan resistensi relatif sing ana ing ati lan sanajan kapasitas regenerasi relatif, bisa ngalami karusakan sing bisa uga ora bisa dibalekake maneh. Kerusakan iki bisa nyebabake pati akeh sel lan nyebabake kahanan kayata sirosis, kanker, lan liya-liyane. Dadi mesthi Penting, sampeyan kudu ngerti sawetara pancegahan sing kudu ditindakake supaya organ sing penting kabeh iki tetep "utuh".

Dadi ing artikel iki, kita bakal menehi komentar liyane babagan cara sampeyan bisa nyegah karusakan ati sing gedhe banget, uga, kita bakal ngerti sawetara senyawa sing bakal mbantu sampeyan ngrampungake lan nulungi sampeyan yen wis dirugekake. .

Mengko?

Pentinge ngurus ati

Kaping pisanan, penting kanggo ngerti sebabe ngurus ati sing tepat, luwih-luwih nalika binaraga, ya?

Ati minangka organ multifungsi. Dheweke mbantu nyaring racun, mbantu metabolisme senyawa (beracun utawa ora), mbantu proses sing ana gandhengane metabolisme lipid lan protein, nyimpen glikogen, metabolisme karbohidrat, nduweni kelenjar empedu sing tanggung jawab kanggo ngetokake empedu, ing antarane macem-macem fungsi liyane.

Mikir sing, ing individu normal, proses iki dumadi kabeh wektu lan penting. Saiki, mbayangno yen binaragawan, sing nduweni intensitas metabolisme sing luwih dhuwur (kanthi ngonsumsi luwih akeh panganan ing diet, kanggo kasurung luwih sintesis protein, amarga nyebabake proses oksidatif sing luwih gedhe ing awak, amarga asupan banyu sing luwih gedhe, lan liya-liyane), mbutuhake organ iki kanthi lengkap, amarga tanpa akeh proses, lan urip, bakal ana risiko. Mula, ora ana gunane yen kita ora nggatekake.

Wong sing duwe diet lan latihan banget kuat, padha wis rawan kanggo njupuk pancegahan tartamtu. Wong sing arep nggunakake anabolik, lanjut. Dadi, dhasar, kita kudu njaga integritas awak iki sabisa-bisa. Elinga yen sanajan kapasitas regenerasi sampeyan dhuwur banget, diwatesi ing titik tartamtu, lan ora tanpa wates.

Kita ora ngerti manawa apa kapasitas regeneratif maksimal ati, nanging suplemen bisa mbantu amarga iki beda-beda saben wong. Mulane, pencegahan mesthi dadi solusi sing paling apik.

Gejala Masalah Ati

Yen sampeyan wis duwe masalah ing ati, bisa uga ana gejala sing bisa dideleng, lan yen wis ana, golek dhokter langsung. Gejala kasebut yaiku:

  • Kencing kuning sing kuwat;
  • Werna kuning ing kulit lan mata;
  • Rasane pait ing cangkem;
  • Pusing;
  • Sakit sirah;
  • Kurang napsu;
  • Bangku kuning-kuning.

Elinga yen tips sing bakal dak kirimake ing ngisor iki dudu kanggo wong sing wis ngalami masalah ati. Yen sampeyan wis nandhang sangsara, golek dhokter. Tips kanggo nyegah.

1- Diet

Tanpa mangu-mangu, sadurunge mikir babagan nggunakake obat, suplemen, obat-obatan herbal utawa liyane, kita kudu mikir babagan kabiasaan mangan.

Elinga, kita wis wiwit awal ujar manawa metabolisme metabolisme macronutrien (uga micronutrients). Dadi, yen pisanan, kita ora nggatekake panganan lan panganan sing dipangan, ora ana sing bisa nyegah.

Mula, aja nganti kakehan panganan lemu (utamane asale sayuran, kayata minyak sayuran sing ditapis lsp), nyingkiri alkohol, aja kakehan panganan sing sugih gula sederhana (sing gampang dimetabolisme dadi lemak) kayata permen, minuman ringan, jus, permen karet, pai, kue lan liya-liyane bakal dadi wiwitan sing apik.

Nanging ora cukup mung nyingkiri panganan kasebut. Sampeyan uga kudu peduli karo apa sing dipangan. Gunakake panganan sing sehat, menehi pilihan kanggo konsumsi alam sing paling bisa iku wiwitan sing apik. Panganggone sayuran, kacang-kacangan, sereal, daging tanpa lemak (utamane iwak laut jero), wiji minyak minangka pilihan sing apik. Kajaba iku, nyiyapake panganan kasebut aja ditambah karo minyak nabati.

Sampeyan uga penting banget yen negesake manawa manipulasi panganan penting kanggo njaga kesehatan ati sing apik. Iki tegese manawa kurang higienis lan kurang asepis bisa mbebayani ora mung tumrap awak, nanging uga kanggo awak umume. Mula, coba terus ngresiki panganan kanthi apik, simpen lan disiapake kanthi bener, saliyane kanggo tuku saka sumber sing bisa dipercaya (utamane asale kewan). Panganan gedhe banget sing sugih ing pestisida uga kudu dihindari.

Mesthi wae 30% utawa luwih saka kabeh kerusakan ati bisa nyingkiri kanthi nggatekake panganan.

2- Konsumsi banyu

Banyu minangka senyawa sing ana ing jumlahe paling gedhe ing jagad iki, ing awak manungsa lan ing sel, kalebu ati. Nanging, saliyane ana ing komposisi, banyu penting kanggo mbantu pitulung metabolisme lan ekskresi sawetara senyawa, kayata turunan amonia. Utamane kanggo binaraga, ngilangi kelebihan iki amarga metabolisme protein iku penting. Elinga yen pangguna steroid anabolik cenderung ngonsumsi (lan metabolisme) luwih akeh protein, mula ana kebutuhan sing jelas kanggo banyu sing cukup lan cukup saben dina.

Banyu uga mbantu nyuceni getih, osmolaritas, transportasi nutrisi, antara liya.

Penting banget yen kita bisa ngombe banyu akeh, luwih-luwih nalika nyebabake kakehan jaringan ati. Nanging, ora ana aturan babagan jumlah sing tepat sing dikonsumsi, nanging udakara 35ml saben kg awak bisa dadi wiwitan sing paling apik kanggo masarakat, yaiku, kanggo wong sing bobote 75Kg, ideal yaiku ngombe banyu 2,6L.

Nanging, ora ana gunane ngombe banyu sing akeh banget. Yen berlebihan, bakal nyebabake keluwihan elektrolit ilang lan kanthi mangkono, macem-macem proses ing awak bakal rusak, kalebu volume ototkontraksi otot, konsentrasi, antara liya. Gunakake wates kasebut ing ndhuwur lan gunakake perasaan sampeyan kanggo nambah menyang watesan sing dibutuhake.

3- Goleki Bantuan Kualifikasi kanggo Nyiapake Siklus

Salah siji saka kesalahane paling gedhe lan paling ngrusak kanggo ati iku salah nggunakake steroid anabolik. Panganggone, dhewe, wis mbebayani lan bisa mbebayani, nanging panggunaan sing salah malah luwih mbebayani lan mbebayani.

Steroid anabolik muter kanthi dosis sing salah, cara panggunaan sing salah, cara panggunaan sing salah bisa ngrusak apa sing wis mbebayani.

Aku ndeleng akeh wong sing golek informasi babagan cara nggunakake steroid anabolik ing forum, ing laporan wong sing nggunakake lan nuntun informasi jinis iki, sing ora nimbang-nimbang. Dheweke dipandu dening informasi saka wong sing durung siyap lan mbebayani nyawane.

Kita ngerti manawa ing Brasil, panggunaan lan adol steroid anabolik dilarang lan umume dokter ora mbantu lan nulungi panggunaan kasebut. Mula, Program Formula Raksasa lair, kanggo mbantu wong awam sing bakal / pengin nggunakake steroid kanthi cara apa wae (apa sing bener utawa sing salah).

Ing Raksasa Formula, sampeyan bakal sinau kabeh sing kudu nggunakake steroid anabolik kanthi bener lan nglindhungi ora mung ing ati, nanging uga organ awak liyane. Saliyane duwe tindak lanjut supaya sampeyan bisa entuk paling apik saka steroid anabolik, nggedhekake asil lan minimalake risiko.

4- Silymarin

Silymarin minangka salah sawijining senyawa sing paling misuwur ing perlindungan ati, saliyane nduweni efek antioksidan ing awak lan ora duweni Efek samping, kajaba digunakake ing dosis sing berlebihan, sing bisa nyebabake efek laxative.

Silymarin minangka senyawa sing diekstrak saka tanduran sing diarani Susu eri, mulane, campuran flavoligan (ing antarane yaiku silybin, isosilibin, silicristin lan silydianin), saliyane duwe flavoids.

Silymarin tumindak kanthi nyegah peroksidasi lipid saka membran sel ati, saéngga nyuda stres oksidatif lan nyegah pati sel uga.

Biasane, silymarin digunakake kanggo nambani wong sing wis duwe sawetara kelainan ati, nanging bisa digunakake sadurunge kedadeyan kasebut. Kaya sing wis disebutake, cara paling apik kanggo nyegah masalah ati yaiku nyegah.

Dosis biasa silymarin sekitar 200-300mg saben dina, biasane dijupuk karo sawetara cemilan.

Saiki ana sawetara obat adhedhasar silymarin lan uga ana manipulasi, sing bisa gampang ditemokake ing apotek.

5- Susu Susut

Susu Thistle minangka senyawa sing cedhak karo silymarin. Iki uga digunakake kanggo ngobati kelainan ati. Iki minangka senyawa saka tanduran sing kalebu kulawarga Compostae.

Antarane efek utama ing ati yaiku regenerasi sel, efek detoksifikasi, efek anti-oksidan, nyegah kerusakan kandung empedu.

Dosis susu sing biasa yaiku udakara 250mg sing dijupuk kaping telu saben dina kanthi dhaharan utama.

Kaya silymarin, uga ora duwe efek samping.

Sayange, masalah paling gedhe sing ana gandhengane karo Milk Thistle yaiku jarang ditemokake ing Brasil lan, biasane, ana kebutuhan kanggo ngimpor. Iki nggawe produk duwe nilai sing relatif luwih dhuwur tinimbang opsi sing bisa ditemokake ing Brasil.

6- TUDIKA

O TUDCA iku senyawa sing cedhak banget karo silymarin. Nanging, efek kasebut relatif luwih kuat. Iki amarga panelitian nuduhake manawa, yen dibandhingake karo silymarin, TUDCA luwih efektif ing regresi kerusakan ati sing wis ana. Dadi, temenan, efek protèktif ati sing luar biasa.

Kajaba iku, TUDCA dudu senyawa sing digunakake mung kanggo mupangat ati. Dheweke uga nulungi ing Ngontrol tingkat saka kolesterol lan lipid getih liyane, mbantu kesehatan kulit, mata lan rambut.

TUDCA ora nuduhake efek sisih sanajan digunakake long-term ing dosages relatif dhuwur, kang a suplemen cukup aman kanggo paling wong.

Keuntungan liyane saka TUDCA yaiku ora perlu diombe kaping pirang-pirang dina, lan malah asupan sedina saben dina ora mbutuhake dosis gedhe.

Uga Milk Thristle, TUDCA ora gampang ditemokake ing Brasil, sanajan nggoleki manipulasi kasebut. Senadyan mangkono, gampang banget ditemokake ing situs web ing luar negeri, nanging regane saya luwih dhuwur maneh, amarga pengiriman, pajak lan regane dolar.

7- Asam Lipoat Alfa (ALA)

O Asam lipoat alfa minangka salah sawijining senyawa sing umum digunakake karo silymarin. Iki amarga senyawa organosulfur iki, yaiku asam lemak rantai cendhak, tumindak ing mitokondria selular ing ati, nduweni efek netralake radikal bebas, mbantu proses ngowahi glukosa dadi energi, mbantu proses anti-inflamasi lan lsp.

Iki uga bisa dadi tambahan kanggo perawatan penyakit kayata penyakit Parkinson, kanggo mbantu kesehatan kulit, lan liya-liyane.

Asam lipoat alpha mung duwe efek samping yen dijupuk kanthi jumlah akeh. Efek samping iki kalebu tingkat glukosa getih sing kurang, tingling lan ngelu.

Dosis asam alpha lipoic sing paling umum yaiku 100mg saben dina.

8- Infus (Teh)

Ana akeh infus (teh) sing uga duwe efek protèktif ati. Ing antarane, kita bisa nyebutake Teh jaran lan teh Espheira Santa, yaiku jamu alami sing duwe efek diuretik ing awak.

Sanajan minangka salah sawijining senyawa sing misuwur, boldo ora bisa dadi tanduran sing digunakake kanggo teh. Wis sawetara racun-racun sing bisa mbebayani awak. Cara paling apik kanggo nggunakake boldo, yen sampeyan mutusake nggunakake, yaiku ekstrak sing digawe ing lingkungan manipulasi, sing mung diekstrak senyawa sing migunani. Biasane, manipulasi kasebut ditindakake liwat pewarna.

9- Pangurangan konsumsi obat-obatan allopathic

Utamane, wong Brasil, duwe kabiasaan lawas kanggo ngobati awake dhewe. Nanging, kita ngerti manawa obat mandhiri minangka kesalahan gedhe lan menehi galur ing awak, kalebu ati, amarga kabeh obat bakal dimetabolisme ing kana.

Mula, supaya ngindhari konsumsi obat kasebut sabisa-bisa lan milih versi alami, teh lan obat-obatan herbal liyane bisa dadi alternatif sing luwih apik. Temenan, ing sawetara kasus, obat-obatan kasebut bisa uga penting, nanging mesthi nyoba nggunakake jumlah sing paling cilik.

10- Aja nyampur 17-aa ing siklus kasebut

Anabolik 17-taun kanggo oxandrolone lan Stanozolol duwe metabolisme hati sing ndadak, bisa digunakake bebarengan.

Dadi menarik yen ORA nyampur jinis steroid iki. Yen sampeyan isih bakal nggawe jinis campuran, pilih versi suntik yen bisa, amarga efek ing ati bakal suntingan, lan dosis sing digunakake bisa uga luwih cilik, amarga meh ora bakal ilang panggunaan apa wae. dikonsumsi

Sinau >>> Ati-ati sing kudu ditindakake nalika nggunakake steroid anabolik!

Kesimpulan

Amarga ati minangka salah sawijining organ utama organ ing awak manungsa, iku penting banget kanggo sapa wae, nanging luwih-luwih kanggo wong sing latihan latihan bobot lan / utawa nggunakake ergogenik hormon. Mula, dheweke butuh kesehatan lengkap lan integritas kanggo nindakake kabeh fungsine kanthi cara sing cukup.

Sawetara pancegahan bisa penting banget kanggo njaga kesehatan ati, mula aja nganti ilang.

Latihan sing apik!

Babagan Penulis Posting