Minggu, 4 Desember 2022
Promoção Suplementos Mais Baratos
InicioTips Nutrisi OlahragaMasalah Protein vs. Ginjel: Apa Sampeyan Kudu Protein Sing Akeh?

Masalah Protein vs. Ginjel: Apa Sampeyan Kudu Protein Sing Akeh?

- Iklan -
Wektu maca: 8 menit

Protein yaiku molekul senyawa organik (umume kabentuk karo unsur karbon, oksigen, hidrogen lan nitrogen, lan bisa uga ana unsur liyane, kayata belerang ing komposisine) sing dibentuk dening struktur dhasar sing diarani asam amino. Iki kaya bata sing nggawe tembok, mula protein. Ana macem-macem wujud, ing macem-macem kombinasi asam amino (lan bakal dakkandhakake manawa kombinasi kasebut dadi tanpa wates, amarga umume manut DNA saka individu sing unik), ing struktur sing beda-beda lan, mesthine fungsi, protein minangka unsur dhasar kanggo urip, amarga umume kalebu.

ginjel

Sacara kimia, struktur asam amino banjur dadi klompok amina, klompok karboksil, biasane dipasang ing karbon tengah, utawa alpha, lan klompok sisih, utawa radikal.
Awak kita bisa nyintesis protein miturut DNA kita lan amarga mekanisme sing ngidini kedadeyan kasebut, kayata sintesis protein, banjur nerusake urip. Nanging, ora mung protèin sing bisa disintesis ing awak manungsa, nanging supaya bisa kelakon, uga perlu kanggo nyintesis asam amino. Ing antarane 20 asam amino utama, 11 dianggep ora penting, yaiku, kita bisa mbentuk, dene 9 sing isih, sing dikenal minangka asam amino esensial, ora bisa.
As fungsi protein, ing konstitusi urip, akeh banget, amarga, kaya sing wis diandharake, dheweke kalebu. Nanging, kanthi khusus ngomong babagan awak manungsa, fungsine uga meh ora bisa digambarake kanthi lengkap, nanging, ing antarane sing utama, kita bisa nyebutake konstitusi seluler, sumber energi, enzim, yaiku protein, konstitusi sawetara cairan lan sekresi, fungsi sing ana gandhengane karo hormon, akeh transportasi bahan ing lingkungan internal, pembentukan jaringan lan organ, ing sawetara kasus pasokan energi, degradasi saka sawetara senyawa lsp.. Dadi, kaya sing dingerteni, ing protein langsung disambungake karo metabolisme umume lan angel diarani, yen sampeyan pengin proses metabolisme sing ora kalebu protein utawa asam amino.
Nanging, kanggo sintesis asam amino utawa malah protein, kayane kudu ana substrat sadurunge, yaiku yen kita duwe cukup bahan kanggo mbentuk senyawa kasebut, sadurunge kudu asale saka lingkungan eksternal, umume yen kita njupuk ngarsane nitrogen ing protein sing dadi sumber. Wiwit awak kita ORA nyerep protein, nanging asam amino (lan mung asam amino sing bakal tiba ing aliran getih), mula bisa uga disimpulake yen asale saka panganan sing, kanthi cara, kayane dadi faktor utama kanggo sawetara rangsangan sing nglibatake protein lan proses metabolisme.
Ora bisa dipertanyakan manawa konsumsi protein iku penting kanggo urip. Minangka minimal, mesthine kudu ana. Yen wis dingerteni, jelas yen kita ora bakal bisa nyinaoni pinten, kapan lan kapan kanggo ngonsumsi protein kasebut. Nanging, beda banget karo pasinaon asupan protein sing ora dipikolehi, dina iki standar sing wis digawe wis digawe lan adhedhasar spesifik riset kanggo populasi umume, utawa klompok tartamtu sing ana gandhengane karo konsumsi protein.
Ana sawetara rekomendasi sing ana saiki, saben adhedhasar faktor: etnis, tingkat aktivitas fisik, kabiasaan mangan populasi, umur, bobot, ora ana utawa anané sawetara jinis penyakit, lsp. Nanging kanggo kita binaragawan, sing paling penting sanajan ing tengah-tengah perkara iki yaiku rekomendasi kita, ta? Inggih… Ing titik iki dilema wiwit lan, aku bakal ngomong, kontroversi uga.
Rekomendasi kasebut ana supaya kita bisa nggunakake rata-rata rata-rata sing ora ngluwihi sing dibutuhake, lan ing wektu sing padha, ora gagal nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake. Iku amarga, nutrisi apa wae sing dikonsumsi kakehan, bakal nggawa cilaka, uga kekurangan, uga bakal nggawa kekurangan lan kekurangan sing bisa dadi serius banget. Khusus ing kasus protein, padha ngasilake produk pungkasan ing metabolisme sing banget beracun kanggo awak, utamane kanggo otak, kayata amonia (sing kudu diekskresi sawise akeh konversi dadi siklus saka urea). Ing cilik saka defisit, mulane, tarif mundhut saka massa otot, massa balung lan malah produksi hormon bisa ngurangi.
Dina iki ing dianjurake kanggo populasi Brasil babagan asupan protein udakara 0,8-1,0g / kg protein, sanajan sithik-sithik iki diowahi dadi jumlah sing luwih gedhe, utamane amarga jinis kebiasaan mangan sing diduweni dening populasi kita (banget "hiperproteik"). Mrentah karo beras lan kacang-kacangan dhewe, sing wis sugih ing protein, potongan daging, kabiasaan mangan sing nglibatake konsumsi produk susu lan uga daging (sajian Brasil kudu duwe sawetara jinis daging, apa wae), sampeyan mbayangno yen meh ora mungkin. kanggo netepi rekomendasi kasebut. Nanging, apa iki nggawe populasi Brasil dadi populasi sing lara? Yen kita nganggep manawa negara liya ngonsumsi protein luwih akeh tinimbang sing kita lakoni, bayangake manawa jumlah kasebut luwih dhuwur lan, nanging uga ora bisa dianggep minangka populasi sing lara. Aku ngomong iki amarga, ing pasuryan saka skeptics saka gizi klasik, ngluwihi jumlah iki bisa ketoke (Aku bakal ngomong skeptically) ngrusak fungsi ginjel, fungsi ati, kompromi sawetara enzim ati, nimbulaké imbalances ing konsentrasi urea sing bakal diekskresi lan liya-liyane ...
Nanging, ayo ngerti carane proses metabolisme protein iki kedadeyan kanthi cara sing gampang lan umum:
Langkah kapisan sawise asupan protein yaiku pencernaan, utawa proses hidrolisis, sing diwiwiti ing weteng amarga pH lan pepsin, yaiku enzim proteolitik sing pertama. Sawise iku, peptida diterusake menyang duodenum, wingi bakal terus dihidrolisis karo enzim liyane kayata trypsin, carboxypeptidases, elastase lan chymotrypsin. Banjur lelungan liwat usus cilik, asam amino bakal duwe akses bebas menyang aliran getih sawise ngliwati membran enterosit. Dipeptida lan tripeptida, isih bakal ngalami hidrolisis ing njero enterosit, sadurunge bisa mlebu ing bentuk asam amino gratis ing aliran getih.
Asam amino iki bakal ngliwati pirang-pirang proses sing ana gandhengane karo "protein turn over", yaiku sintesis protein lan proses degradasi awak kita sing kedadeyan kabeh wektu. Asam amino sing ora digunakake, bakal dioksidasi, ngalami proses sing diarani transaminasi, utawa ngilangi radikal amino.
Radikal iki ditransfer menyang α-ketoglutarate liwat aminotransferase, mula mbentuk glutamat. Glutamat iki, minangka jinis "kolektor amonia", sing bakal digunakake kanggo sintesis asam amino liyane, ing endi rantai karbon bisa mbukak rute liyane. Gumantung saka jalur endi, struktur iki bakal mlebu ing tahap siklus asam sitrat sing beda-beda, uga ditemokake dening Krebs. Jalur iki penting amarga, antara liya, uga melu ekskresi amonia saka awak (udakara 30-40g / dina) yen ana hubungane karo siklus urea. Nanging, kita amoni amonia ing bentuk urea, amarga molekul iki luwih larut, mula mbutuhake banyu luwih sithik. Kanggo amonia bisa diowahi dadi urea, radikal amino sing dikombinasikake karo molekul CO2, bentuk sitrulline, sing bakal diowahi dadi arginosuccinate, sing bisa ngetutake jalur siklus asam sitrat minangka fumarate utawa siklon urea minangka arginine lan banjur ornithine kanggo nerusake siklus utawa urea, kanggo diekskripsikake.
Dadi, kaya sing dingerteni, ing protein sing berlebihan ora mesthi melu pembaruan protein utawa ora bakal nyebabake sintesis jaringan sing luwih dhuwur, nanging bakal dioksidasi, ngasilake energi lan, antara liya, uga bisa diowahi dadi LEMAK BODY (Beda karo apa sing dipikirake sawetara wong, protein bisa YES diowahi lan disimpen ing awak minangka lemak.).

Miturut survey sing luwih anyar, diterbitake ing ISSN, ing konsumsi 2g / kg protein kanggo praktisi saka kegiatan fisik Moderate lan / utawa kuat wis ora mung wis ditampilake ora mbebayani kanggo awak manungsa, nanging uga wis ora presented sembarang kelainan kesehatan. Ing kasunyatan, jumlah iki ora malah asring perlu khusus kanggo praktisi saka aktivitas fisik, nanging wong biasa sing ngupaya nglencerake lan duwe diet kurang glisida, wong sing nandhang penyakit kayata HIV lan liya-liyane. Aku kudu ujar manawa riset kanthi nilai sing luwih dhuwur tinimbang iki entuk asil sing apik banget tanpa menehi presentasi Efek samping.
Dadi, apa tegese konsumsi protein kudu dhuwur dening praktisi kegiatan fisik? Ayo, coba luwih gampang amarga nalika semana akeh wong sing salah paham nganggo protein ing ndhuwur rekomendasi saben dina lan nganggo protein kanthi liar, saengga ngasilake karusakan kesehatan. Sanajan ora ana konsensus sing bisa nyritakake apa wates konsumsi protein, amarga, saliyane ngomong babagan rekomendasi tartamtu kanggo atlit sing kudu dirancang kanthi individu lan uga dituntun karo profesional, kita ngerti manawa apa sing sejatine ala dudu ngemot jumlah sing luwih dhuwur tinimbang sing disaranake, nanging jumlah sing ngluwihi kebutuhan sampeyan.
Instinctively, binaragawan misguided anyar sing lumebu gym Olah rogo ngencengke otot kanggo entuk massa otot, sampeyan bisa miwiti ngrungokake sawetara fudge gym lawas utawa malah miwiti "kawruh ilmiah" liwat sumber ora dipercaya saka informasi. Iki bisa nyebabake sampeyan nindakake apa sing ditindakake dening akeh: "Punch protein ing diet!", yaiku, wong sing biasane ngonsumsi 1 steak saben dina, wiwit ngonsumsi 3 utawa 4, nambah keju, susu, endhog, daging liyane lan malah. liyane tuku pot bubuk protein hidrolisis kanggo njupuk sawise lathian. mesthi, lara weteng, rasa ora nyaman ing gastrointestinal lan uga bisa uga ana karusakan ati utawa ginjel. Kajaba iku, sawetara panliten malah ngubungake konsumsi sing kurang apik iki (waca konsumsi sing akeh banget) kanthi kemungkinan paningkatan prolaktin. Iki amarga, binaragawan tingkat menengah utawa malah sing ora ngarahake kinerja dhuwur, butuh struktur pola makan sing apik sing cocog karo targete lan SAWIWAYASA KANGGO Kebutuhan INDIVIDU, yaiku ora kakehan utawa jumlah sing dibandhingake karo atlit elit efektif sing, ing kasus iki, mbutuhake prakteke kabeh mikro lan macronutrients luwih gedhe tinimbang rekomendasi kanggo populasi umum. Kaya sing dikandhakake, jinis individu sing duwe penghasilan dhuwur iki nggunakake jumlah sing luwih gedhe amarga awake mbutuhake jumlah kasebut lan ora bakal sampah utawa nyebabake kerusakan. Kanggo entuk hipertropi otot, protein dudu siji-sijine faktor sing bakal ngganggu: Tanpa jumlah karbohidrat, lipid, mikronutrien, banyu, latihan sing tetep lan abot, istirahat sing cukup, tingkat hormonal lan kesehatan saiki lan faktor liyane, kita bakal bisa ngonsumsi akeh protein lan, sanajan ora bakal ana asil sing apik.
Saiki bayangake ginjel lan ati kudu nyambut gawe kanthi tenanan supaya bisa ngatasi tugas gedhe iki yaiku konversi amonia, bebarengan karo ekskresi. Mesthi, mesin sing nganggo 24 jam saben dina luwih saka kapasitas sing dirancang duwe daya tahan luwih murah tinimbang sing nganggo 10 utawa 12 jam saben dina, utawa malah 24 jam sing padha, nanging luwih sithik gaweyane.
Aku malah kudu ngomong sing, ing paling kasus, nalika kita pirembagan bab iki individu lan padha looking for a ahli nutrisi, dheweke mung mikir yen dheweke layak nggarap ahli nutrisi olahraga, padahal ahli nutrisi klinis wis nyukupi kabutuhane. Nanging… Senadyan mangkono, ora umum kanggo ndeleng sawetara pejuang sing tugas ngritik ahli nutrisi kanthi ujar manawa ora perlu ngonsumsi protein ing ndhuwur 1,5g / kg. SKEPTIK, Elinga: Ahli NUTRISIONIS menehi REKOMENDASI ​​STANDARNEWE Nalika NGgarap UMUM. Mula, Kritik kasebut ing titik iki adhedhasar saran sing kudu khusus yaiku kesalahan gedhe!
Asupan protein lan protein kudu sesuai karo tujuan utama protein ing hipertropi, sing biasane kanggo nambah fungsi fisiologis minangka substrat kanggo supercompensasi protein lan ngasilake otot. Nanging, elinga manawa ana watesan kanggo ganti rugi kasebut, lan watesan iki saben dina ganti miturut kemajuan lan ora sewengi. Yen ora, kita pancen kakehan organisme. Kanggo praktisi kegiatan fisik utawa kanggo olahragawan sing ora golek kompetisi, formula sing paling apik yaiku saldo panganan, yaiku panganan sing akeh, macem-macem lan seimbang.
Nanging,
Ora ana palu sing bisa ditabuh babagan jumlah protein sing kudu dikonsumsi. Ora ana sing bisa mbuktekake manawa konsumsi protein sing "dhuwur" bisa mbebayani, nyatane, uga, panliten nuduhake manawa konsumsi iki nalika ing ndhuwur, amarga ora kakehan, malah bisa nguntungake ing sawetara kasus. Nanging, dingerteni manawa kudu sesuai karo kabutuhane saben wong (utamane sing duwe jinis penyakit utawa disfungsi metabolisme), ora cenderung kakehan, nanging luwih becik diet kaya sing imbang.

Babagan Penulis Posting

artikel sadurunge
artikel sabanjure
Artikel sing gegandhengan

26 KOMENTAR

Rata-rata
5 Adhedhasar 22

NINGGALKE JAWABAN

Mangga ketik komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene




Ketik Captcha ing kene:

Paling anyar

Komentar Anyar