Kemis, 1 Desember 2022
Promoção Suplementos Mais Baratos
InicioOlahragaRemada Baixa - Variasi lan kasalahan utama ing eksekusi

Rowing Low - Variasi lan kasalahan utama ing eksekusi

- Iklan -
Wektu maca: 7 menit

A larik sedheng Iki dianggep minangka salah sawijining latihan sing paling apik kanggo wong sing pengin nglatih otot punggung kanthi apik.

Latihan mburi, kanthi cara kasebut, minangka salah sawijining sing tekan luwih akeh kelompok otot, nyedhiyakake kapasitas torsi sing dhuwur banget.

Mulane, penting kanggo ngati-ati supaya ora ciloko sajrone latihan jenis iki, amarga beban sing dhuwur lan intensitas sing gedhe banget bisa nyebabake akeh risiko.

Tip yaiku sampeyan, sadurunge nindakake apa wae, nyoba ngleksanani kanthi cara sing paling bener, kanggo mesthekake yen asil positif saka hipertropi bakal digayuh.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan kabeh sing paling penting babagan larik sedheng, kalebu carane nindakake kanthi bener lan carane supaya kesalahan umum, contone.

Tindakake artikel iki nganti pungkasan kanggo ngerti kabeh babagan iki. Ayo!

Latihan Low Row
Larik sedheng olah raga

Apa Latihan Low Row?

A larik sedheng iki salah siji saka pakaryan paling apik sing bisa rampung ing gedung olahraga kanggo bisa bali, amarga melu Otot beda.

Latihan iki bisa ditindakake ing bangku peralatan lan ing lantai, lan duwe variasi sing beda, sing bakal sampeyan ngerteni ing teks iki, deleng ing ngisor iki. carane nindakake baris kurang bener.

Kepiye carane nindakake latihan baris ngisor kanthi bener?

O ngleksanani baris kurang, kaya karo jinis kegiatan liyane sing ditindakake ing gedung olahraga utawa ora, kudu ditindakake kanthi bener supaya bisa ngasilake asil sing apik lan nyegah. Efek samping Delengen carane nggawe low row

Eksekusi sing bener bisa ngasilake rangsangan sing cukup kanggo kelompok otot, supaya bisa hipertrofi kaya sing dikarepake.

Ing ngisor iki minangka langkah-langkah dhasar kaya fazer ngleksanani larik sedheng bener:

· Pisanan, sampeyan kudu njagong ing piranti lan terus segitiga, sing bakal ditempelake ing, banjur posisi dhewe tetep utomo terus.

· Banjur, tarik segi telu nganti cedhak banget karo weteng, kontraksi otot-otot punggung sabisane, supaya bisa nambah scapulae.

· Banjur nggedhekake tangan kanthi cara sing dikontrol nganti bali menyang posisi wiwitan latihan

· Nindakake gerakan iki kanthi jumlah repetisi sing wis ditemtokake saben seri.

Low Rowing carane nindakaken
Low Rowing carane nindakaken

Apa kanggo: Otot utama kena pengaruh

A larik sedheng Iki minangka jinis olah raga sing karakteristik utamane yaiku gerakan sendi, ing ngendi gerakan utama sing ditindakake dening praktisi yaiku fleksi siku lan ekstensi bahu.

Klompok otot utawa otot sing digunakake ing latihan iki  baris otot kurang:

· Latissimus dorsi

· Trapeze

· Deltoid posterior

· Otot biceps (ing kasus iki, tumindak minangka sinergis saka otot liyane)

Rowing Otot Kurang
Larik sedheng otot

Variasi lan Gerakan Baris Kurang

Salah siji titik paling positif babagan baris kurang karo dumbbells iku biasane karo akeh variasi lan karo beda baris gerakan kurang sing mbantu nggarap otot kanthi cara sing beda.

Mulane, ing ngisor iki kita bakal nuduhake sampeyan variasi sing paling umum larik sedheng. ndeleng sabanjuré carane nindakake baris dumbbell

Baris kurang karo dumbbells

A larik sedheng karo dumbbells biasane variasi saka dayung sing cocok banget amarga ngidini karya freeer, ora kaya karo katrol utawa bar, contone,.

Kanthi cara iki, sampeyan kudu luwih ati-ati kanggo mesthekake yen latihan bakal ditindakake kanthi bener karo dumbbell lan ora bakal nyebabake kesalahan sing nyegah hipertrofi. baris kurang karo bar.

Baris kurang karo bar

ngleksanani saka larik sedheng karo barbell, kang bisa rampung karo genggeman underhand, kudu dileksanakake banget kasebut kanthi teliti, kanggo mesthekake yen mburi ora overloaded lan tatu.

Penting banget yen sampeyan bisa nggarap bar kanthi bener kanggo mesthekake yen kabeh otot diaktifake, kanthi tujuan utama njaga punggung sampeyan ing posisi sing bener. baris kurang karo segi telu.

Baris sithik kanthi segi telu

A larik sedheng Triangle minangka variasi paling umum saka jinis latihan iki, kanthi latissimus dorsi minangka otot utama sing diaktifake.

Trapezius lan deltoid balung mburi uga digarap, nanging kudu ati-ati kanggo mesthekake yen eksekusi kasebut bener lan kanggo mesthekake yen otot kasebut dirangsang. Deleng ing ngisor iki baris ngisor nganggo tali

Baris ngisor kanthi tali

A larik sedheng kanthi tali minangka variasi sing bisa ditindakake kanthi rong cara: ngadeg utawa lungguh.

Ing kasus eksekusi sing lungguh, kudu ditindakake ing piranti sing padha karo baris segitiga lan sampeyan kudu njagong ing bangku kanthi punggung lurus, banjur nyekel tali lan narik menyang sampeyan.

A larik sedheng tali ngadeg bisa rampung ing katrol lan uga mbutuhake akèh manungsa waé kanggo posisi mburi supaya resiko ciloko. Deleng ing ngisor iki baris palu rendah

baris palu rendah

A larik sedheng digawe ing palu ngijini sampeyan kanggo nindakake ngleksanani karo loro tangan bebarengan utawa unilaterally, saéngga tumindak minangka isolator. Deleng ing ngisor iki carane nindakake baris kurang ing mesin

Baris kurang ing mesin

ngleksanani saka larik sedheng karo barbell, kang bisa rampung karo genggeman supinated, banget padha kanggo Performing karo triangle ing peralatan, nanging karo owah-owahan ing posisi tangan, ndeleng ngisor. ditutup baris kurang.

ditutup baris kurang

A larik sedheng ditutup minangka latihan sing, saliyane otot-otot punggung lan biceps sing biasa, uga nggarap otot-otot weteng, sing kudu diaktifake kanggo njamin stabilitas awak sajrone latihan. miring baris ngisor.

mbengkongaken baris ngisor

A larik sedheng incline minangka variasi latihan sing bisa ditindakake ing bangku miring, sing bisa nggunakake barbell lan dumbbells kanggo eksekusi, miturut tujuan sing dikarepake.

Bedane antarane grip supinated lan pronated

Ing cilik saka baris cekelan kurang karo grip supinated kanthi nggunakake barbell, salah siji saka mamang paling umum paling wong bab prabédan antarane genggeman supinated lan genggeman pronated, kang biasane dituduhake ing sheet ngleksanani.

Genggeman pronated yaiku sing nalika nindakake posisi wiwitan latihan bisa ndeleng "mburi tangan", yaiku, telapak tangan madhep mudhun, nalika sampeyan nyekel bar utawa dumbbell.

Ing sisih liya, genggeman supinasi yaiku nalika tlapak tangan sampeyan madhep, yaiku, madhep munggah nalika miwiti gerakan. baris overhand kurang tangan.

Kanthi iki, bakal luwih gampang sampeyan ngerti persis jinis genggeman sing cocog kanggo latihan sing bakal ditindakake lan cara nindakake.

Baris kurang lan isometrik

A rowing isometrik kurang bisa ditindakake minangka variasi, sing kudu ditindakake nalika bobote mesin ditarik menyang awak.

Ing wektu iki, tetep posisi tetep lan nyekeli bobot bakal bantuan kanggo bisa ing Hipertropi otot kanthi cara sing terisolasi, saéngga njamin stimulus sing beda kanggo otot sing melu latihan iki.

Kesalahan utama ing eksekusi

Ing wektu eksekusi larik sedheng, ana sawetara kesalahan sing umum banget lan bisa nyebabake cilaka serius kanggo sampeyan.

Ing ngisor iki, deleng apa tips utama baris kurang carane nindakake:

· Njaga postur sing ora bener nalika nindakake olah raga: wong sing ora njaga utomo nalika nindakake olah raga. larik sedheng ana ing resiko serius saka bundhas, lan minangka jinis iki dayung wis luwih kangelan kanggo njaga dedeg piadeg apik, ciloko luwih serius nalika padha kelakon.

· Njaga dedeg piadeg miring: umume praktisi, nalika nindakake jinis baris iki, pungkasane ninggalake postur tulang belakang sing condong banget lan iki ngganggu latihan kasebut. Apa sing kedadeyan yaiku awak ana ing posisi diagonal, saéngga ngilangi fokus utama latihan, sing wiwit ngobati otot liyane, saliyane nambah risiko ciloko.

· Eksekusi latihan sing salah: saliyane postur sing salah, eksekusi latihan sing salah ndadekake sampeyan nggunakake biceps luwih akeh tinimbang punggung, saengga otot utama ora bisa digunakake maneh, ngasilake kakehan otot liyane, kayata biceps lan pundhak , lan ngasilake kemungkinan luwih saka ciloko, ndeleng ngisor carane kanggo ngganti low row

Rowing Low Variasi
Rowing Low Variasi

Latihan gratis sing paling apik kanggo ngganti rowing kurang

Yen sampeyan ora pengin ndayung ing mesin, salah siji karo katrol utawa triangle bar, Performing karo dumbbells utawa free bar iku cara sing apik kanggo luwih Otot melu.

Iku amarga sampeyan kudu, ing ndhuwur kabeh, kanggo njaga care kanggo mesthekake postur bener lan kanggo njaga stabilitas nalika mindhah peralatan ing olahraga free.

efek sisih kasalahan ing paddling kurang

Eksekusi sing salah saka larik sedheng Bisa nyebabake masalah serius kanggo awak, kayata:

· Kakehan lan tatu ing otot gulu, lengen lan weteng

· Nyepetake ciloko ing wong sing duwe masalah kayata lordosis lan scoliosis

· Nggawe ciloko ing wilayah lumbar, kayata cakram herniated, amarga bobot keluwihan lan postur sing ora apik nalika nindakake

Kesimpulan

Nalika sampeyan wis weruh, ngleksanani saka larik sedheng iku salah siji sing paling penting kanggo lathian bali apik, nanging kudu rampung kanthi ati-ati.

Ing teks iki, sampeyan sinau luwih akeh babagan carane nindakake jinis latihan iki kanthi bener, ngindhari kesalahan lan mesthekake yen sampeyan bakal nindakake variasi penting.

Apa sampeyan seneng karo artikel dina iki babagan olahraga larik sedheng?

Babagan Penulis Posting

Artikel sing gegandhengan

NINGGALKE JAWABAN

Mangga ketik komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene




Ketik Captcha ing kene:

Paling anyar

Komentar Anyar